Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Hűsítő ajánlatok az alváshoz ideális hőmérsékletért a Matrac Királynál

Az emberi szervezet számára az a legjobb, ha éjszaka hűvösben pihenhet, ezt több kutatás kimutatta. A megfelelő hőmérséklet eléréséért nemcsak az otthonunk lehűtésével tehetünk, hanem az alvás világában kifejlesztett technológiák alkalmazásával is.
Az emberi szervezet számára az a legjobb, ha éjszaka hűvösben pihenhet, ezt több kutatás kimutatta. A megfelelő hőmérséklet eléréséért nemcsak az otthonunk lehűtésével tehetünk, hanem az alvás világában kifejlesztett technológiák alkalmazásával is. Összefoglaltuk, milyen anyagok segítik a megfelelő hőmérséklet elérését a Matrac Király kínálatában.

Mi a megfelelő hőmérséklet a pihentető alváshoz? A kérdéssel több kutatás foglalkozott már, ám teljes egyetértés nem született közöttük. Az biztos, hogy hűvösben kell aludni, ilyenkor jobban pihen a szervezetünk. Aki melegben próbálkozik, annak megnő a kortizolszintje, így ingerültebben, stresszesebben ébred.

Ami a tökéletes hőmérsékletet illeti, minden kutatás 15 és 20 Celsius-fok közé teszi ezt az értéket. Az amerikai Nemzeti Alvásalapítvány 15,5-19,5 fokot javasol, az Atlantic értekezése szerint télen 15,5 fok az ideális, a Health.com szakcikkében 17 és 18 fokot is említenek. Az egyéni igények tehát minimális változhatnak, a hűsítő érzés azonban mindenki számára előnyös. Éppen ezért forgalmazunk a Matrac Királynál olyan ultramodern technológiákkal készült termékeket, amelyek biztosítják a megfelelő hőelvezetést az alvás során.

 

Speciális anyagok a hűsítő matracokért

A géltex egy speciális anyag, a svájci Chamambra sajátossága. Erőssége, hogy keménysége a hőmérséklettől független, kiválóan reagál a felhevült testre, megőrzi annak alátámasztását. A svájciak fejlesztésének köszönhetően a géltex jól lélegzik, kellemes alvási környezetet biztosít. Nem véletlen, hogy Öko-Tex Standard 100 minősítéssel rendelkezik.

A Gomarco matracainál a viscotitanium biztosítja és szabályozza a test hőmérsékletét. Ez a prémium kategóriás spanyol gyártó innovatív megoldása, az egyik legújabb orvosi fejlesztés az alváskultúra világában. A viscotitanium anyag olyan mikrorészecskék halmaza, amelyek kellemesebb pihenést biztosítsanak használójuk számára. A titán mikroszemcsék elnyelik a nyomást, egyúttal segítik a szervezet természetes regenerálódását.

A polárgél matracok azért váltak népszerűvé, mert a gyártó, az Experience hűsítő zselét kevert a memóriahabba, ezzel javult a termék hőelvezető képessége, a végeredmény pedig jobb hőérzetet biztosított a pihenéshez. A kutatások alapján a visco polárgél 1-2 fokkal csökkenti a matrac felszíni hőmérsékletét, a hűtés miatt hétszer nagyobb kényelmet biztosít, ezzel javítja az alvás minőségét.

 

Segíthet a hőségben a párna és a matracvédő is

A csúcskategóriás párnákban is találunk hűsítő réteget. A Yatas bambuszpárnája és a Qmed Bamboo egyaránt a növény előnyeit hasznosítja. Előbbi az organikus bambuszszálaknak köszönhetően nyújt hűsítő hatást a melegebb napokon, utübbi pedig a bambusz szénpor antibakteriális és szagelnyelő hatásával teszi komfortosabbá az alvást. 

Szintén a Yatas terméke a Climarelle Cool párna, amely különleges töltőanyagának köszönhetően hűsítő érzetet és maximális kényelmet nyújt. A Qmed a Comfort Gél párnájába az alvásklímát hűtő gélréteget helyezett el, a termék anyaga a test formáját tökéletesen felvevő viszkoelasztikus poliuretán. A Gomarco is kísérletezett, ez az Innogél párnában csúcsosodott ki. A tökéletes szellőzés érdekében 3D-s streccshuzattal ellátott megoldás anyaga a Visco Innogel, ami egy nagy sűrűségű, viszkoelasztikus hab és egy hőszabályzó gél ötvözete. Ez a kombináció felel azért, hogy a párna használója minden időben és évszakban a legideálisabb hőfokot és páratartalmat érezze, elősegítve az optimális alvási környezetet. 

Ha pedig az éjszakai pihenés során nagyon meleg a környezet, a probléma megszüntetésére alkalmas a kiváló légáteresztő, hűsítő Cooler matracvédő. Legfontosabb feladata a testhő elvezetése, csökkentése annak érdekében, hogy minél kipihentebben ébredjünk fel reggel. Hatása hivatalosan kimutatott: a bőrteszt egyéb textíliákkal összehasonlítva igazolja, hogy a Cooler matracvédő 1,3 Celsius-fokkal alacsonyabban tartja a bőr hőmérsékletét.

 

A blogbejegyzést készítette: ATP Szövegírás