Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Mit kell tudni a bórásványok jótékony hatásairól?

A bórásványok négyezer éve ismertek és manapság számos ipari szektorban elismertek. De hogy jönnek ide a matracok? Mutatjuk!

 

Íme, egy konkrét példa!

A Bambi Borjen matrac a gyártó tanúsága szerint a tízes keménységi skálán, ahol a tíz az extra durva keménységet jelöli, hetes szinten teljesít. A félkemény matrac táskarugós rendszerrel büszkélkedik, azaz a rugók külön csomagoltak, ezáltal kellemes hangszigetelést biztosítanak. Az áthullámzás, mint nehezen tolerálható jelenség is teljes mértékben megszüntethető, miközben a gerinc alátámasztása illetve a súlyeloszlás a lehető legtökéletesebb. Az i-re a pontot mégis a bórásványok teszik, amik a habhoz keverve egyrészt elképesztő kényelmet, másrészt felülmúlhatatlan higiéniát garantálnak a használat minden egyes pillanatában.

 

 

 

Honnan jött a bórásványok alkalmazása?

Furcsának, sőt kifejezetten extrémnek tűnhet, hogy vajon mit keresnek ezek az adalékok pont a matracban? Eláruljuk! Ezeket az anyagokat már négyezer éve is ismerték és előszeretettel használták, főleg tisztító hatásukat kiaknázva. Aztán ahogy telt az idő, úgy az ipar számos területén elterjedtté váltak. Gyógyszeripar, űrtechnológia, energiaszektor – mindegyik szegmensben megtalálhatóak, miközben az eredményességük megkérdőjelezhetetlen. Jelenleg a világ bórkitermelésében Törökország jár az élen, amely a globálisan felmerülő igények mintegy kétharmadát képes könnyedén teljesíteni. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mindezt tényleg nehézségek nélkül megteheti, ugyanis a világ tartalékának mintegy 73 százaléka török kézben összpontosul.

 

Jó, de hogy jön ez ide? Úgy, hogy a különböző mikroorganizmusok a mindennapjaink szerves részei. Bacilusok, baktériumok, gombák, olyan kórokozók, amelyek egyrészt hívatlan vendégek, másrészt nem egyszer komoly irritációkat okoznak. Az allergiás, sőt később az asztmás reakciók nem egyszer azért jönnek létre, mert a folyamatos megterhelés alatt lévő szervezetnek egyszer csak betelik a pohár, és nincs tovább. Innen már ugyan nem könnyű visszafordulni, ellenben nem is lehetetlen. Itt jönnek be a képbe a bórásványok. A gyártás során felhasznált ásványok hatására a matrac olyan antiallergén környezetet képes biztosítani, ahol a kórokozóknak esélyük sincs az életben maradásra. Vagyis a pihenés, az alvás makulátlanabb, tisztább és üdítőbb élménnyé válhat, mint valaha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit ad hozzá a kerek egészhez a Hyper Soft komforthab?

Ez az a réteg, ami egy az egyben felelősséget vállal a testgörbe követéséért. Ez a gyakorlatban rendkívül finom érzést jelent, miközben a tapintás milyenségére sem lehet panasz. Ha mindez nem lenne elég, nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a  légáteresztést, ami a komfortos pihenés egyik kulcsa. A négy szellőzőnyílás is ezt a célt szolgálja. A matrac könnyen, egyszerűen és szükség esetén gyorsan mozgatható a rajta található fogantyúknak hála.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Borjen Mineral Visco párnát  úgy tervezték, hogy tiszta alvási élményt nyújtson azok számára akik a bórásvány jótékony hatását és higiénikus környezetét szeretnék megtapasztalni. Speciálisan kialakított, lélegző, perforált szerkezetével segít megelőzni az alvás közbeni izzadást és a baktériumok képződését. Puha légáteresztő kötött külső huzata levehető, mosható. 100% pamut belső bélés hosszú éveken át védi a párnát. A hordozható Borjen Visco párnát könnyedén magunkkal vihetjük bárhová.