Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Milyen az ideális matracválasztás az idősek számára?

Első olvasatra talán furcsának tűnhet az életkorhoz igazított matracválasztás, mint felvetés. Ám ebben a gondolatmenetben a logika is főszerepet kap, valamint a tapasztalatok. Hiszen minden életciklusban mást igényel a szervezet, másra van szüksége az optimális működéshez.

 

 

 

 

 

 

 

Gyermekkorban például a gerinc ideális alátámasztása egészen mást jelent a gyakorlatban, mint később, idős korban, csontritkulás esetén. Azaz egy elkapkodott döntésnek a negatívumai akár évtizedeken át nyöghetőek, jelen helyzetben szó szerint. Nem célszerű tehát elkapkodni a vásárlást, hanem érdemes kicsit mélyrehatóbban is utánanézni annak, hogy mi az, ami személyre szabottan, életkornak megfelelően tökéletes választás. Ugyanis a „tökéletes”, mint jelző kizárólag így, egyénileg értelmezhető, globális értelemben nem létezik.

 

 

 

A testi problémákat ildomos számításba venni?

Igen, főleg ha azok reumatikus panaszok. A matrac épp úgy jelenthet támasztékot nap, mint nap, mint valamit, ami megakadályozza a pihentető, minőségi alvást. Például hiába él a köztudatban az a kijelentés, hogy a kemény fekvőfelület egészséges, ez nem igaz mindenkire és minden élethelyzetben. Ötven fölött már általában az ízületek jelzik, hogy kicsit elkoptak, megfáradtak az évtizedek óta tartó hajtásban. A klimax periódusában élő nőknél a csontritkulás esélye is jelentős, ami újfent napi szinten megmutatkozó gonddá léphet elő. Vagyis, túl az általánosításokon, mindenképpen célszerű végiggondolni, hogy melyek azok a fizikai nehézségek, amik nagyjából minden egyes nap alakítói. Ugyanis a minőségi pihenés mindenkinek kijár, és ez még akkor is igaz, ha történetesen nem egy fizikai szinten jelentkező tünetcsoport lép az életképbe. Ráadásként nemcsak az alvás minőségének javítása merülhet fel releváns célként, hanem az adott megbetegedésekkel együtt járó kellemetlenségek enyhítése. Ez mind megvalósítható tudatos választással.

 

 

 

Miért olyan kedveltek a táskarugós matracok?

Azért, mert a matracban lévő, egymástól függetlenül mozgó, azaz külön-külön csomagolt rugók segítségével az egyenletes testsúlyeloszlás könnyedén megtörténhet. A gerinc olyan alátámasztást kaphat ezzel, ami személyre szabottan a legideálisabb.

 

Ha már felmerült a testi idomokhoz való alkalmazkodás, ami kétségtelenül a kényelmes pihenés egyik záloga, akkor a Visco matracok is figyelmet érdemelnek. Az intelligens, speciális szivacstöltetnek hála az alvás közbeni mozgáshézagok kitöltése gond nélkül megvalósulhat. Így esélytelen elgémberedett tagokkal felébredni. Egyes modellek mindennek tetejében nemcsak a test alakjához képesek igazodni, hanem hőmérséklet terén is meglepően testre szabott mikrokörnyezetet kínálnak. A speciális thermo control huzat például hőszabályozásban kétségtelenül verhetetlen. Az intelligens szövet érzékeli a környezeti hőmérsékleti viszonyokat és a test hőmérsékletét is. Ha azt detektálja, hogy a testhőmérséklet túlságosan lecsökkent, akkor az eltárolt hőből áramoltat vissza, míg ha túlzott felmelegedést „tapasztal”, akkor hűtőközeggé változik. Ez a pazar specifikáció a hőhullámokkal küzdő, változókorban lévő hölgyek számára például hatalmas áldás. De a testre szabott hőszabályozás mindenkor és minden korban a nyugodt alvás egyik borítékolója.

 

 

 

Melyik márka termékei javasolhatóak?

A Matrac Király palettájában érdemes alaposan körbenézni. Az innovatív megoldásokat felvonultató gyártók garantáltan nem okoznak csalódást, ráadásként az általuk borítékolt minőség évtizedeken át gondtalanul élvezhető, ami egy újabb, megfizethetetlen pozitívum. Az ilyen alapokon nyugvó döntés sikere nem lehet vitás, de ha mégis kétségei lennének, kérdezze bártan munkatársainkat!