Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Itt az iskolakezdés, ismerkedjünk meg az ifjúsági matracok előnyeivel!

De nehéz az iskolatáska! Még jó, hogy nap végén a fáradt, görnyedt gyermekhátak pihenésre vágynak. Igen ám, de az éjszakai alvás körülményei egy cseppet sem mellékesek!

 

 

 

Milyen tényezőkre célszerű odafigyelni kiválasztás során?

 

A tökéletes matrac két ismertetőjegye, hogy formakövető és megfelelően szellőzik. Gyermek- és kamaszkorban folyamatosan és jelentős mértékben változik a test felépítése, szerkezete, a csontozat, az ízületek, az izmok milyensége. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy mindehhez az átalakuláshoz milyen éjszakai „támaszték” szolgál stabil alapként. Önmagában a fizikai változás is erőteljesen megterhelő a szervezet számára, és akkor még nem említettük az iskolai kötelezettségeket. Ha összeszámoljuk, hogy egy gyerek átlagosan hány órát tölt az iskolapadban, illetve úton, szakkörön, edzésen, akkor könnyedén kijöhet a napi 10-12 óra. Ez még munkaidőben is sok. Még jó, ha mindezt összeadjuk, akkor nyilvánvalóvá válik a pihenés, mégpedig a minőségi pihenés szükségessége. Zárójeles megjegyzés, hogy az éjszakai alvás során az agy valójában nem relaxál, lévén rendszerezi, emészti, vagyis feldolgozza a napközben elsajátított ismereteket. Száz szónak is egy a vége: a kipihent ébredés kulcs a sikerhez.

„Matracnyelvre” lefordítva mindezt: az ergonómiai zónákkal, eltérő sűrűségű, keménységű komfortoldalakkal, rétegek közötti légcsatornával és levehető, antiallergén, mosható huzattal rendelkező matracok tekinthetőek kamaszbiztosnak! Ezek a típusok természetesen egyedi méretben is rendelhetőek, ezzel még nagyobb komfortérzetet és élményt garantálva az ifjak számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért lényegesek az eltérő tulajdonságú komfortoldalak?

 

Idővel, amikor a vázrendszer, illetve a különböző összeköttetések, idegi pályák kialakultak, akkor simán előfordulhat, hogy a matrac keményebbik fele válik vonzóbbá és kényelmesebbé. Ezért annyira fontos, hogy a választás lehetősége adott legyen a gyermekek számára! Így adott életstádiumhoz igazítható a matrac milyensége.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi az optimális szellőzés és az antiallergén huzat elsődleges szerepe?

 

Manapság rengetegen küzdenek allergiával, asztmával. Kamaszkorban az irritáltság, mint tünet, csak úgy, látható okok nélkül is előjöhet. A hormonális zavarok is magukkal hozhatják ezt az időleges fejleményt, ami kétségtelenül egy cseppet sem kellemes. Ha mindehhez még izzadás is társul, akkor készen is van az alváshoz abszolút alkalmatlan közeg. Ellenben, ha a matrac kellően átereszti a levegőt, akkor az átmelegedés, bepállás egy az egyben elkerülhető. Miközben az antiallergén huzatnak köszönhetően az irritáltságból fakadó nehézségek is kivédhetőek. Ha pedig a huzat néhány folttal gazdagodik, akkor sincs semmi vész, hiszen könnyedén, pár pillanat alatt lehúzható és kimosható.