Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Kősóterápia alvás közben? Igen, lehetséges!

A kősóterápia egy alternatív módszer, amelyben a természetes kősókat használják fel a test és az elme egészségének javítására. Ez pedig nem csak nappal, hanem éjszaka is elérhető, köszönhetően a Matrac Királynál kapható Bambi BioSalt matrac kialakításának, amely során a törökországi Cankiri sóbarlangból kinyert természetes kősót alkalmazzák.

 

A kősóterápiáról általánosságban

A kősóterápia egy olyan terápiás módszer, amely során a természetes kősókat használják fel. A terápiát hozzá lehet igazítani az egyén egészségi állapotához és egyéni szükségleteihez, azonban fontos megjegyezni, hogy ez egy alternatív módszer, azaz nem helyettesítheti az orvosi diagnózist vagy kezelést. És hogy melyek a kősóterápia potenciális előnyei az alvás minőségére és az alvási problémák kezelésére vonatkozóan?

 A terápia javítja a stressz és a szorongás kezelését, ami hozzájárulhat az alvásminőség javításához. A só az emberi test számára fontos 92 elem közül 84-et tartalmaz, így minden tekintetben segíti a szervezetet. Segíthet eltávolítani a környezetben lévő szennyező anyagokat, allergéneket, így javítva a levegő minőségét, amely szintén lehetővé teheti az alvás javulását. Ha az alvási zavarok valamilyen légzési problémával járnak, például asztmával vagy allergiával, akkor a kősóterápia segíthet megkönnyíteni a légzést, így javítva az alvás minőségét. A terápia segíthet a test és az elme relaxálásában is, amely csökkentheti az éjszakai forgolódást, így javítva az alvás minőségét.Javítja az általános egészségi állapotot, ha pedig ez pozitív irányba mozdul el, akkor az alvásminőségünk is javul. A kősóterápia általános hatásai közé tartozik az immunrendszer erősítése és a vérnyomás csökkentése.

 

Összességében a kősóterápia számos előnnyel járhat az alvásminőség javításában és az alvási problémák kezelésében.

 

 

 

 

 

 Luxusmodell a Bambi BioSalt matraca

 

A kősóterápia egy formája már alvás közben is elérhető, méghozzá a Bambi BioSalt luxusmatraca által, amely a sószoba előnyeit hozza el otthonunkba. Ez a Matrac Király kínálatában is kapható modell 34 centiméter magas, egy 10-es skálán 7,5-ös keménységűnek felel meg. A matrac felületére egy különleges technológiával viszik fel a törökországi Cankiri sóbarlangból kinyert természetes kősót, amely alvás közben semlegesíti a környezet pozitív ionjait azáltal, hogy felmelegedése közben negatív ionoknak bocsát ki. A Cankiri sóbarlangot egyébként a benne található természetes kősókristályok és kősóképződmények miatt az egyik legfontosabb sóterápiás központnak tekintik Törökországban.

 

 

 

 

 

 

 

 

A már említett előnyök mellett a Bambi BioSalt matrac a kősóréteg segítségével a statikus elektromosságot is eltávolítja a testről, ami szintén nagyot javíthat az alvás minőségén. Ugyancsak fontos, hogy a matrac felépítésének köszönhetően kiegyensúlyozza a test hő- és nedvességtartalmát, így segíti a NREM alvási fázisba való átmenetet – ez az az időszak, amely alatt helyreáll a szervezet energiaháztartása, és ekkor pihen a testünk. A Bambi BioSalt matrac nem „egyedüli gyerek”, kiegészíthető ugyanis ugyanilyen ágyneműtartós ágykerettel, amelyben beépített világítás és USB-töltő is helyet kap, elérhető a matraccal megegyező tulajdonságokkal rendelkező BioSalt luxus memory párna, illetve plusz kiegészítőként Smart éjjeli szekrény is vásárolható hozzá beépített telefontöltővel és rádióval.