Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Matrac újrahasznosított műanyagból? Ez is lehetséges!

A környezettudatosság sosem volt még ennyire fontos: erre céges szinten ugyanolyan alapvető odafigyelni, mint magánemberként a mindennapok során. Az újrahasznosítás szerepe kiemelkedő, a Bambi Nirvana matracunk is részben újrahasznosított műanyag felhasználásával készült.

 

 

 

 

Néhány éve egészen elkeserítő hír jelent meg a médiában: Spanyolország déli részén találtak egy élettelen ámbráscetet, amelynek gyomrában 29 kilogramm tengeri hulladék, főként műanyag volt. Elképesztő szám, ráadásul hozzá kell tenni, hogy az állat halálát is ez okozta: a teste nem bírta feldolgozni az idegen anyagokat, ami végzetes hashártyagyulladáshoz vezetett.

 

 

 

 Több műanyag, mint hal

 

Elgondolkodtató becslés, miszerint évente 8 millió tonnával nő az óceánjainkban található műanyag mennyisége, de az is, ha kiszámoljuk, hogy ebben az ütemben haladva 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal… Nem kérdés, hogy tenni kell ez ellen, talán az utóbbi években meg is mozdult valami – a környezettudatosság az egyik legfontosabb értékké vált. Egyénként ehhez le kellene szokni az egyszer használatos műanyagokról, illetve szelektíven gyűjteni a szemetet, céges szinten pedig meg kell próbálni azokat az újrahasznosítható műanyagokat felhasználni, amelyek rendelkezésre állnak. Éppen ezt teszi beszállítónk, Törökország egyik legismertebb brandje, a Bambi Bedding!

 

 

 

  

 

 

 

 Forradalmi újítás a Bambitól

 

A Matrac Király kínálatában is megtalálható Nirvana matrac esetében használja a gyártó a Seaqual huzatot, amit az óceánok tisztításából származó műanyag újrahasznosításával, illetve természetes anyagok hozzáadásával alakítanak ki, védve a természetet. A módszerrel a huzat készítése csökkenti a globális műanyaghulladék mennyiségét, eközben megspórolja az egyéb mesterséges anyagok felhasználását. A Seaqual huzat előállításához speciális technológiára van szükség, ám ez egy olyan innováció a Bambi részéről, amelyet örömmel dolgoztak ki a tudatosabb gyártási folyamatok megvalósításáért. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit tud még a Nirvana matrac?

 

A nirvana szó jelentése az indiai vallásokban a végső szellemi állapot elérésére, az isteni léttel vagy tiszta tudattal történő egyesülésre utal. Ha a Nirvana matrac esetében túlzásnak is tűnhet ez az állítás, az biztos, hogy a teljes kipihentség állapotához bárkit hozzásegíthet ez a 35 centiméter magas, felsőkategóriás táskarugós matrac.

 

A Nirvana egy félkemény megoldás, a gyártó szerint tízes skálán hatos keménységűnek felel meg. Dupla táskarugórendszer található benne, ami azt jelenti, hogy a rugók két szinten helyezkednek el, a felső feladata a jobb szellőzés biztosítása, az alsóé a test tökéletes alátámasztása. Mivel független rugózású, a használatával a két felén fekvők egyáltalán nem befolyásolják a másik nyugalmát – aki aludt már örökmozgó mellett, pontosan tudja, miért fontos ez. A speciálisan kialakított szövet lágy tapintású, főként pamutot tartalmaz, emiatt jól vezeti el a nedvességet, száraz és kellemes mikroklímát biztosít. A tökéletes testgörbe követéséért a Hyper Soft Extra Comfort hab felel, így a Bambi Nirvana maximális komfortot biztosít az alvás teljes idejére.

 

 

 

 

 

A Bambi Bedding matracaira, így például a Nirvana modellre is 45 százalékos bevezető kedvezmény jár a Matrac Királynál!