Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Mennyi egy párna élettartalma? Meddig használjuk a párnánkat?

A Matrac Király kínálatában többféle magas minőségű, különböző alvási szokásokhoz kialakított, speciális tulajdonságokkal rendelkező párnából lehet választani – ezt tudja, aki rendszeresen böngészi a honlapunkat. De vajon mennyi ideig érdemes ugyanazt a párnát használnunk? Mikor jön el a csere ideje? Erre mutatjuk meg a választ!

 

A párnák szerepe

A pihentető alvás elérésében több szempontból jelentős a párna szerepe. A megfelelő modell kényelmet és támogatást biztosít a fejnek, a nyaknak és a vállaknak, segít kiigazítani és tartani ezeket a testrészeket, ami csökkentheti a fájdalmakat. A jó párna megfelelő helyzetben tartja a gerincet is, ezzel hozzájárul az itt tapasztalható merevség csökkentéséhez, de meg is előzheti a gondok kialakulását. Idővel a párna elveszítheti az alakját és a tartását, ami negatívan befolyásolja a kényelmi szintet.

 

Bizonyos anyagok és huzatok antiallergén tulajdonságokkal rendelkeznek, így segíthetnek csökkenteni a poratkák, a pollen és más allergének jelenlétét. Ez különösen fontos azok számára, akik allergiásak vagy asztmásak, így a szokásosnál is tisztább és egészségesebb alvási környezetet akarnak biztosítani. Emellett a párna anyaga és szerkezete hozzájárulhat a hőszabályozáshoz is alvás közben, hisz egyes modellek lélegző anyagokból készülnek, amik segítik a levegő áramlását és megakadályozzák a túlzott hő vagy nedvesség felgyülemlését. Ez kényelmesebb és hűvösebb alvási környezetet, nyugodtabb éjszakákat eredményezhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meddig jó egy párna?

A fent említettekből érezhető, mennyire fontos egy párna, ám mivel napi szinten, órákon át gyűrjük és használjuk, értelemszerűen időnként cserére szorul. Ez a csere pedig sűrűbben jön el, mind gondolnánk, hisz a kopott verziók sok gondot okozhatnak. A párnák élettartama, az az időszak, amikor ellátják a feladatukat és biztosítják a test kielégítő alátámasztását, anyagtól és kialakítástól függően egy és öt év között változhat. A legegyszerűbb modellek nem véletlenül a legolcsóbbak – ezek a legtöbbször poliészterből kialakított termékek maximum két évig bírják, utána cserére szorulnak, hiszen hajlamosak a csomósodásra, a nedvesség és a szennyeződések begyűjtésére.

 

A magasabb minőségű termékek között népszerű a memóriahabos párna, amely két-három éven át hűen szolgálja tulajdonosát, utána azonban érdemes egy frissebb modell után nézni. A speciális összetevőkből, például latexból vagy a rendkívül lágy Tempur anyagból gyártott párnák a legmagasabb szintet képviselik, ezek négy, de akár öt évig is tökéletes minőségűek maradnak. A leírt számokhoz hozzá kell tennünk: mindez a használattól függően értendő. Ha csak alszunk a párnán, és úgy használjuk, úgy tisztítjuk, ahogy az a termékleírásban szerepel, ezekkel számolhatunk, ám ha extra terelésnek tesszük ki, bizony hamarabb tönkre mehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel védhetjük a párnánkat?

Ha beruházunk egy magasabb minőségű párnára, értelemszerűen szeretnénk azt megvédeni, minél tovább használni. Hogy ezt elérjük, fontos a már említett megfelelő tisztítási eljárás, azaz hogy mindig betartsuk a gyártó ajánlásait, illetve a rendszeres szellőztetés. Utóbbi a legjobb módja egy párna felfrissítésének, az alvásélmény azonnali emelésének. 

 

Ne feledd: a Matrac Királynál kapható legújabb párnák innovatív anyagokat, formatervezést és támogató technológiákat alkalmaznak, amelyek kényelmesebb és egészségesebb alvást biztosíthatnak. A választásnál figyelj rá, hogy az egyéni preferenciáidat és komfortigényeidet tartsd szem előtt!