Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Milyen legyen az ágy fejtámlája?

Az ágy fejtámlája nem csupán egy dekoratív elem a hálószobában, hanem az alvásminőség és a kényelem kulcsfontosságú tényezője is. Éppen azért fontos tudni, hogy milyen tulajdonságok tesznek egy fejtámlát ideálissá, illetve milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során.

 

Az ágy fejtámlája elsősorban esztétikai elem, ez biztos, ám fontos szerepet játszik az alvásminőség és a kényelem szempontjából is. Használható háttámlaként, elengedhetetlen annak, aki szeret az ágyban olvasni, azaz funkcionális kívánalmaknak is meg kell felelnie. 

 

Milyen legyen a kialakítás?

Elsőként a fejtábla kialakításán érdemes elgondolkozni. A legnépszerűbbek jelenleg a kárpitos ágykeretek, amelyek általában magasak, szövettel borítottak és puhák. A fejtámla mérete és magassága minden esetben kulcsfontosságú tényező, így a választás előtt ezzel érdemes a legtöbbet foglalkozni. Az egy dolog, ha a dizájn tetszik, ám érdemes azt kipróbálni élesben, használat közben – ezt országszerte található üzleteinkben meg is lehet tenni a vásárlás előtt. A legfontosabb, hogy az érezzük, a fejtámla harmonikusan illeszkedik az ágyhoz és a magasságunkhoz, párnázottsága pedig kellően kényelmes.

 

 

 

 

 

 

Említettük a kárpitot, azaz a szövetet, mint alapanyagot. Itt a választék szinte végtelen! A textil fejvégek egyszemélyes, illetve franciaágyakoz is választhatóak, ez a kitétel tehát nem szűkít a lehetőségeken. Egy tágas hálószobába kereshető kifejezetten magas kivitelezés, amely fókuszpontot adhat a szobának az egész dekoráció díszeként, tetőtéri helyiségekbe alacsony kivitel is elérhető, ahogyan a kis hálószobába vékonyabb fejvégek ajánlottak. Ami pedig a kialakítást illeti, választhatsz párnázott, tűzött, fával kombinált és teljesen natúr, letisztult megoldásokat is – mindezek a szivárvány minden színében elérhetőek.

 

Extrát keresel? Bizonyos modellek beépített funkciókkal is rendelkezhetnek, ilyen például az USB-port a telefon vagy a tablet töltéséhez, a beépített világítással az olvasáshoz.

 

Milyen anyagok vannak még?

Minden anyagnak megvannak az előnyei és a hátrányai. A kárpitost már említettük, ám nem szabad csak ezt figyelni a választási folyamat során. Sokan szeretik a fát, mint alapanyagot, amely a tartósság és az esztétika szemszögéből is nyerő választásnak bizonyul. A fa mindig a természetesség hírnöke, jelenléte meghittebbé, melegebb hangulatúvá teszi a hálószobát. Szerencsére itt is variálhatunk a színekkel, árnyalatokkal, formákkal, azaz biztosan mindenki megtalálja a tökéletes kialakítást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen kívül a fém és a bőr az az anyag, amelyet rendszeresen választanak. Előbbi a modernebb dizájnba illeszkedik kitűnően, a strapabírósága és tisztíthatósága kiemelkedő, kényelmi szempontból azonban vannak hiányosságai. A bőr esetében nincs ilyen gond, ráadásul minden előnyt fel tudunk sorolni a fentiek közül, az árazásuk viszont magasnak számít. Fontos: a fejtámla kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a hálószoba általános dekorációját is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Megéri állítható verzióban gondolkozni?

Szerintünk mindenképpen, az állítható fejtámla ugyanis lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb dőlésszöget. Ez az igazi személyre szabott kényelem! A kínálatunkban van is erre két jó példánk: az egyik a Nirvana 2022, a másik a Magnasand modell. Ezekre méltán mondhatjuk, hogy a legmagasabb minőséget képviselik, miközben ideális támasztékot nyújtanak a fej, a nyak és a vállak számára, segítve a helyes testtartást. Ha valaki hátradőlve szeret olvasni, esetleg ez a kedvenc tévénézős póza, annak telitalálat egy állítható támlás verzióban gondolkozni.