Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Mit kaphat a tested a kapoktól?

A Matrac Királynál kapható Kapok Naturel táskarugós matrac lelke, ahogy az elnevezéséből is kiderül, a kapok. De mégis mi ez? Miért akkora durranás? Egyáltalán mi az, amit várhatsz ettől a matractól?

 

A kapokfa, másik nevén gyapotfa a világ számos pontján él és terem. Még idős korában is hoz gyümölcsöket, amikben értékes magok várakoznak a felhasználásra. A magokat egy cellulózból és lenből álló vattaszerű, rostos, sárgás-fehér színű anyag öleli körül. És ez a különleges „burok” az, ami sokkal többre rendeltetett annál, mint arra a legtöbben gondolnának. Ugyanis ez a nem mindennapi textúra biztosítja a Kapok Naturel táskarugós matrac belsejét.

 

A töltelék aktív réteg, ami ráadásként 100 százalékban természetes, azaz a kapokrostot semmilyen egyéb szintetikus adalék nem hígítja fel. És hogy mire jó mindez? A kapok kiemelkedő légáteresztő tulajdonságának hála a nedvesség könnyedén elpárologhat, így az izzadásgátlás is megvalósulhat. Vagyis az alvás kényelme, egyúttal magas minősége garantálható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi az, amit még kaphatsz a Kapok Naturel táskarugós matractól?

 

A 31 centiméter magas, félkemény matrac táskarugórendszerrel büszkélkedik. A külön becsomagolt rugóknak hála az alátámasztás kifogástalan, a testsúly eloszlása a fekvőfelületen pedig egységes. Az áthullámzás esélye a nullára redukálható ilyen módon, ráadásként a gerinc alakjának megfelelő helyzetben tartása kényelmet, egyúttal egészséges alvási körülményeket teremt. A testgörbe hibátlan lekövetése olyan komfortot borítékol, ami önmagában kényeztető hatást kelt, miközben a matrac tapintása is extrán bársonyos.

 

A matrac négy szellőzőnyílása gondoskodik a maradéktalan légáramlásról. A mozgatás nem okozhat problémát a két, oldalt elhelyezkedő fogantyúnak köszönhetően, amelyek kötött szövetből készülnek, így kellő strapabírást, strammságot képviselnek. A matracot borító szövet nagyrészt pamutot tartalmaz, ami szintén a légáteresztés egyik bajnoka, így a mikroklíma is a nyugtató, regeneráló pihenést támogatja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért nem hallani többet a kapokrostról?

 

A kapokfa jelentősége akkor kezdett el csökkenni, amikor a szintetikus, mesterséges anyagok feltűntek a piacon, olcsóbb alternatívaként szolgálva. Igen ám, de azt mondanunk sem kell, hogy ezek a variációk a legkevésbé sem természetesek, egészségesek, így aztán a matracok belsejében semmi keresnivalójuk nincs.

A kapokfa egyébként kifejezetten érdekes növény. Évente akár négy métert is nőhet, ha elegendő fényhez jut, így elérheti akár az ötven méteres magasságot. A virágzása idején a lombkoronája teljesen kopasz, ugyanis a beporzását nem méhek, hanem denevérek végzik, amelyek levelek híján könnyen hozzáférnek a táplálékukként szolgáló nektárhoz. Ebből kiderül, hogy a fa éjszaka virágzik, ami önmagában különlegessé varázsolja. Magát a fát is előszeretettel hasznosítják, főleg a termőterületein élő népek – bár nem igazán tartja meg a csavarokat, szegeket, ugyanakkor kiválóan faragható, a régmúltban éppen ezért kenuk alapjául szolgált.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kapok Naturel táskarugós matrac életre szóló alvási élményt kínál?

 

Igen. Olyannyira, hogy ha egyszer megtapasztalod, milyen a kapokrost által nyújtott komfortérzet, garantáltan ragaszkodsz majd hozzá. A felsorolt pozitívumokat hosszútávon kiélvezheted, hiszen a matrac minden egyes jellemvonása tartósságról, ellenállóságról tanúskodik. A befektetésed abban a pillanatban megtérül, amint az édes álmokat hozó, testet és lelket egyaránt pihentető éjszaka a matrac lágy ölelésében érkezik.