Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Kényelmes alvás a várandósság alatt? Jó matraccal elérhető!

A babavárás csodálatos szakasza egy nő életének, ám egyértelmű, hogy nehézségekkel is jár a test változása, a pocak növekedése. Az egyik ilyen gond lehet az éjszakák megváltozása, az alvásminőség érezhető romlása, amely kialvatlansághoz, rossz közérzethez, bágyadtsághoz vezet. Érdemes erre odafigyelni, mert a kismama kipihentsége a baba számára is fontos – mutatjuk, mit lehet tenni az ügy érdekében.

 

 

Terhesség és az alvás

Amikor egy nő kisbabát vár, rengeteg változást tapasztalhat magán. Az első trimeszter, azaz az első három hónap lehet a rosszullétek időszaka, a második a legaktívabb szakasz, a harmadik trimeszterben viszont már megjelenhet a szülés körüli stressz, a váratlan, sokszor érthetetlen hangulatváltozás, amihez hozzájárul a rossz alvás. Bizony az utolsó hónapokban változik legjobban a női test, ilyenkor nő leglátványosabban a baba az édesanyja pocakjában, ami átalakítja az alvási szokásokat. A kényelmes pozíció megtalálása kulcskérdés, ehhez érdemes beszerezni olyan alváskiegészítőket, amelyek megkönnyítik a nők dolgát, illetve hozzájárulnak a pihentető alvási környezet megteremtéséhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit tehetünk a javulás érdekében?

A hason alvók vannak a legnehezebb helyzetben: fel kell adniuk ezt az akár több évtizedes gyakorlatukat, hisz várandósan nem szabad hason aludni. Szintén nem az igazi a háton fekvés, amelyről azt vallják, hogy ebben a pozícióban a méh nyomhatja a hasi fővénát, ami akadályozhatja a szív felé történő vérvisszaáramlást, ez pedig nem tesz jót a babának. 

 

Nem nehéz kitalálni, hogy az oldalt fekvés a leginkább ajánlott pozíció, még akkor is, ha elsőre, másodikra ez szokatlan lesz annak, aki korábban nem próbálta. Okos megoldás, ha valaki a terhesség korai szakaszaiban, kis pocakkal kipróbálja a pózt, mert ilyenkor könnyebb dolga van a „beszoktatással”, így később hamarabb rááll az új verzióra a test. Ez a pozícióra vonatkozó ajánlás, ám emellett a matrac tekintetében is oda kell figyelni néhány dologra.

 

Milyen matrac ajánlott a várandósság alatt?

Szerencsére a matracgyártók is ismerik ezt a problémát, így igyekeztek olyan modelleket is fejleszteni, amelyek megkönnyíthetik a kismamák dolgát a pihentető alvás elérésében. A Matrac Királynál is forgalmazunk ilyen kialakításokat – érdemes mindig kikérni eladóink segítségét a választásnál.

 

Mire kell odafigyelni? A félkemény ágybetétek jó megoldást jelentenek, mivel eredményesen tehermentesítik a gerincoszlopot, illetve pontosan alkalmazkodnak a test vonalához. Ugyancsak ezt a hatást érik el az ergonomikus matracok, amelyek olyan alátámasztást biztosítanak a terhesség bármely szakaszában, amelynek köszönhetően a kismamák derék- és hátfájás nélkül alhatnak.

 

A terhesség alatt a nyomáspontok minimalizálása érdekében olyan matracot is lehet választani, amely ortopéd kialakítással rendelkezik. A táskarugós és a habmatracok ideálisak, hiszen a megfelelő alátámasztás mellett minimalizálják a kényelmetlenségeket. A memóriahabos modellek nem jelentenek előnyös választást, mert fokozhatják az éjszakai izzadást – hideghab vagy latex matracokat ajánlott inkább választani, amelyek hűvösebb alvási környezetet biztosítanak. Utóbbi antiallergén kialakítása miatt is nyerő választást jelent: a kiváló minőségű, hipoallergén anyagokból készült matracok minimálisra csökkentik az allergiás reakciókat és a bőrirritációt.

 

Az alvásminőség további javításához olyan matracokat keressünk, amik rendelkeznek a hőmérsékletet szabályozó tulajdonságokkal. Ezek kialakításuknál fogva ideális alvási hőmérsékletet tartanak fenn az ágyban, így megakadályozzák az izzadást, ami különösen fontos lehet a terhesség alatt.

 

Fontos megérteni, hogy a terhesség alatti kényelmes alvás eléréséhez számos tényezőt kell figyelembe venni, ideértve az alvási pozíció és a megfelelő matrac kiválasztását is. A jó alvási környezet kialakítása hozzájárulhat az anya és a baba egészségének megőrzéséhez és a terhesség alatti kellemetlenségek csökkentéséhez.