Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Matracblog

 

A kősóterápiáról általánosságban

A kősóterápia egy olyan terápiás módszer, amely során a természetes kősókat használják fel. A terápiát hozzá lehet igazítani az egyén egészségi állapotához és egyéni szükségleteihez, azonban fontos megjegyezni, hogy ez egy alternatív módszer, azaz nem helyettesítheti az orvosi diagnózist vagy kezelést. És hogy melyek a kősóterápia potenciális előnyei az alvás minőségére és az alvási problémák kezelésére vonatkozóan?

 A terápia javítja a stressz és a szorongás kezelését, ami hozzájárulhat az alvásminőség javításához. A só az emberi test számára fontos 92 elem közül 84-et tartalmaz, így minden tekintetben segíti a szervezetet. Segíthet eltávolítani a környezetben lévő szennyező anyagokat, allergéneket, így javítva a levegő minőségét, amely szintén lehetővé teheti az alvás javulását. Ha az alvási zavarok valamilyen légzési problémával járnak, például asztmával vagy allergiával, akkor a kősóterápia segíthet megkönnyíteni a légzést, így javítva az alvás minőségét. A terápia segíthet a test és az elme relaxálásában is, amely csökkentheti az éjszakai forgolódást, így javítva az alvás minőségét.Javítja az általános egészségi állapotot, ha pedig ez pozitív irányba mozdul el, akkor az alvásminőségünk is javul. A kősóterápia általános hatásai közé tartozik az immunrendszer erősítése és a vérnyomás csökkentése.

 

Összességében a kősóterápia számos előnnyel járhat az alvásminőség javításában és az alvási problémák kezelésében.

 

 

 

 

 

 Luxusmodell a Bambi BioSalt matraca

 

A kősóterápia egy formája már alvás közben is elérhető, méghozzá a Bambi BioSalt luxusmatraca által, amely a sószoba előnyeit hozza el otthonunkba. Ez a Matrac Király kínálatában is kapható modell 34 centiméter magas, egy 10-es skálán 7,5-ös keménységűnek felel meg. A matrac felületére egy különleges technológiával viszik fel a törökországi Cankiri sóbarlangból kinyert természetes kősót, amely alvás közben semlegesíti a környezet pozitív ionjait azáltal, hogy felmelegedése közben negatív ionoknak bocsát ki. A Cankiri sóbarlangot egyébként a benne található természetes kősókristályok és kősóképződmények miatt az egyik legfontosabb sóterápiás központnak tekintik Törökországban.

 

 

 

 

 

 

 

 

A már említett előnyök mellett a Bambi BioSalt matrac a kősóréteg segítségével a statikus elektromosságot is eltávolítja a testről, ami szintén nagyot javíthat az alvás minőségén. Ugyancsak fontos, hogy a matrac felépítésének köszönhetően kiegyensúlyozza a test hő- és nedvességtartalmát, így segíti a NREM alvási fázisba való átmenetet – ez az az időszak, amely alatt helyreáll a szervezet energiaháztartása, és ekkor pihen a testünk. A Bambi BioSalt matrac nem „egyedüli gyerek”, kiegészíthető ugyanis ugyanilyen ágyneműtartós ágykerettel, amelyben beépített világítás és USB-töltő is helyet kap, elérhető a matraccal megegyező tulajdonságokkal rendelkező BioSalt luxus memory párna, illetve plusz kiegészítőként Smart éjjeli szekrény is vásárolható hozzá beépített telefontöltővel és rádióval.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Párna

A Matrac Király kínálatában prémiumkategóriás párnákból választhatod ki a leginkább megfelelőt. Ezek a termékek azért lettek kifejlesztve hogy mindenki számára biztosított legyen a tökéletes minőségű alvás. Mutatjuk a kedvenceinket!

 

 • A Magnasand Therapy párna speciális, mágneses fekete homokot tartalmaz, ennek köszönhetően képes a mindennapi stressz, illetve a minket körülvevő elektronikai eszközök hatásának csökkentésére. A párnában lévő gyógyhomok mindenki számára előnyös hatásokkal bír!
 • Az Aeroflex Kamilla modellje amellett, hogy maximális kényelmet biztosít, ráadásul hipoallergén, még a kamilla illatával is át lett itatva, ennek köszönhetően nyugtató hatású használat közben. Kiváló segítség kezdődő depresszió és álmatlanság esetén.
 • Az Aeroflex Levander párna természetes levendulaolajat tartalmaz, amely által megteremti a nyugtató és pihentető alvási környezetet. Kialakításának köszönhetően az aktív szellőzés garantált, így bármilyen hőmérsékleten kényelmet biztosít.
 • A Chamambra Magic párna már ránézésre is különleges! A speciális kialakítása kifejezetten hason alvóknak ajánlott, mert ilyenkor segít egyenes helyzetbe hozni a testet, mindezt a nyak és a hátgerinc feszülése, deformációja nélkül. A pillangóforma tökéletes kényelmet és pihentető alvást tesz lehetővé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Matracvédő

A mikrokörnyezet tisztán tartása már evidens higiéniai érdek. Igen ám, de az a nehézség a végrehajtásban, hogy az „ellenségek” épp úgy láthatatlanok, mint a tettek hatása. De az biztos, hogy egy optimális tulajdonságokkal rendelkező matracvédő segítségével a vírusok, gombák, baktériumok és egyéb mikro méretű kórokozók eredményesen távol tarthatóak.

 

 • Az Antistressz matracvédő különleges technológiával készül. Ami az extra minőségét többek között adja, az az anyagába szőtt carbon szál. A termék elnevezése önmagában beszédes, mert ez az a huzat, ami nem csak a betolakodóknak képes megálljt inteni, de a stresszes mindennapok feszültségét is elfújhatja testet kényeztető tulajdonságainak hála.
 • A Alpok matracvédő 100 százalékban pamut, steppelt kialakításának köszönhetően ráadásul nemcsak melegséget adhat a testnek, hanem a szemeket is kényeztetheti a látványával.
 • A Paddeed, Coverlay és White Cool matracvédő antibakteriális és vízhatlan, azaz higiénikus körülményeket teremt az alváshoz, egyúttal a segítségével a matrac élettartama is eredményesen meghosszabbítható.

 

 

 

 

 

 

3. Fedőmatrac

Ez az a matrackiegészítő, ami a hozzájárulásával képes egy már meglévő, amúgy hibátlan, de kissé kemény fekvőfelületet kényelmesebbé varázsolni. Általánosságban minden termék rendelkezik levehető, mosható huzattal. Ezen kívül a modellek sarkai gumipánttal vannak kiképezve, így aztán a rögzítés nem okozhat problémát, ráadásul ideiglenes használat esetén pillanatok alatt feltekerhetőek, elpakolhatóak. Legtöbbször 4-6-8 centiméteres vastagságban elérhetőek. Háromféle anyagból készülnek: memory hab, HR hideghab és HD soft hideghab.

 

Ami a bónusz jó hír, pláne a karácsony és az ajándékozás közeledtével, hogy a kiszemelt fedőmatrac egyedi méretekben is megrendelhető, rövid átfutási idővel. Ezek után a testreszabottság abszolút garantálható!

 

Folyadékálló fedőmatrac?

Így igaz! Íme, az első újonc a sorban. A Coverlay folyadékálló matrac az ágy higiéniájának garantálója. Teljes mértékben lefedi a matracot, ezáltal megóvja azt a foltoktól, szennyeződésektől. Márpedig minél kevesebb a behatás, annál biztosabb a hosszú élettartam. Azaz ez az a fejlesztés, ami a matrac élethosszát is képes meghosszabbítani.

 

Az alsó felületet alkotó poliuretán membrán meggátolja, hogy folyadék kerüljön a matracba. A szerkezete könnyű, egyúttal rugalmas, ezért aztán sem a felhelyezése, sem a levétele nem okozhat nehézséget. Kilencven fokon mosható. A mikropórusainak köszönheti légáteresztő tulajdonságát. Nem csoda, hogy az ajánlás szerint bő vízzel célszerű leöblíteni annak érdekében, hogy ne csorbuljon légáteresztő funkciója. Néhány tiltás is szerepel, már ami a tisztán tartását illeti: sem fehérítővel, sem ahhoz hasonló vegyszerekkel együtt nem mosható, illetve a vasalás is tiltólistás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak fitten?

Így igaz! A Bambi fitt matracvédő olyan beépített innováció, aminek a közbenjárásával a matrac élettartama jelentős mértékben meghosszabbítható. Különleges, rostos tölteléke garancia a kényelmes alvásra. A higiénikus alvási környezet megteremtése ilyen körülmények között nem okozhat semmiféle nehézséget. Az ágyat teljesen befedi, ezzel védő funkciót is betölt. A felhelyezése ugyanannyira egyszerű és gyors, mint a levétele. Maximum 60 Celsius-fokon mosható, tehát a tisztántartása is könnyedén kivitelezhető.

 

 

 

 

 

Továbbra is éljen a folyadékvédelem?

Úgy tűnik, a vállalat, felmérve a kereslet elvárásait, nagy hangsúlyt fektet erre a területre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Bambi folyadékálló Padded matracvédő. Egyrészt higiénikus alvási környezetet teremt, aminek a valós értéke felbecsülhetetlen. Úgy is mondhatnánk, hogy az egészséges nappalok záloga ez. A védő megakadályozza, hogy a matracba folyadék kerüljön, vagyis meghosszabbítja a matrac élettartamát. A felhelyezése és levétele pofonegyszerű. 40 Celsius-fokig mosható, amennyiben szükséges, hiszen váratlan balesetek bármikor történhetnek. A több különböző méretű opciónak hála az egyedi döntéshozatalhoz minden feltétel adott. A védő alkalmazásának egyik bónusza, hogy általa a megóvott matrac minősége sértetlen marad, azaz az élettartama nő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért érdemes ezeket a termékeket is számításba venni?

Azért, mert nehéz elmenni mellettük szó nélkül, és nem is kell. Ha a cél a maximális kényelem, egyúttal a testet kényeztető higiénia, valamint a matrac épségének megőrzése, akkor itt a megoldás. A Bambi jóvoltából újfent olyan termékekkel gazdagodott a kínálatunk, amik maradéktalanul a kényelmet, a komfortot, az egészséget és a tartósságot szolgálják, mégpedig hosszú távon, eredményesen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A táskarugók gondoskodnak az ideális alátámasztásról, és a testsúly optimális eloszlásáról, méghozzá áthullámzás nélkül, míg a nagy sűrűségű hideghab és a Hiper Soft komforthab együttesen felelnek a testgörbe maradéktalan követéséért, valamint a hiánytalan higiéniáért a légáteresztő jellemvonásaiknak köszönhetően. Na, de ez még mindig nem minden! Hiszen a szenzációs innovációnak számító huzatról még egy szót sem ejtettünk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit tud a Thermo Control Fabric?

Ez az a speciális huzat, aminek a tulajdonságai túlzás nélkül állítható, hogy lélegzetelállítóak. Az innováció lényege, hogy a huzat olyan funkcióval büszkélkedik, ami a szövet hőmérsékletét a külső, azaz környezetben mérhető hőmérséklethez igazítja. Hogy hogyan? Egy intelligens huzat, ami változtatja a hőmérsékletét? Valahogy így! A technológia lelkét a PCM adja. Vagyis a szövet szerkezetén lévő PCM-mel működik a folyamat. A gyakorlatban ez nagyjából úgy néz ki, hogy amikor a test hőmérséklete növekszik, akkor a PCM mérsékli a szövet hőmérsékletét, azaz hűsítő hatást biztosít a felhevült test számára. Ellenben, amikor a testhőmérséklet túlzottan lecsökken, például egy zimankós téli éjszakán, akkor a PCM az előzőekben elraktározott hőt nemes egyszerűséggel felszabadítja, ezáltal kellemes melegségérzetet biztosít. Összegezve: a huzat specifikus jellemzői által képes mérsékelni a felületi hőingadozásokat. A stabil mikroklíma így akadálytalanul bebiztosítható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viszlát, paplan alatti reszketés vagy kihevülés?

A hőszabályzó szövet a hőhullámok irányításával, befolyásolásával tulajdonképpen megóvja a test ideális hőmérsékletét. Ez egyenlő azzal, hogy az alvás minősége vadonatúj szinten tapasztalható meg, évszaktól függetlenül. Lévén az optimális hőérzet egy az egyben hozzájárulhat a pihenés kényelméhez, komfortjához és annak teljességéhez. A speciálisan előállított szövet tapintása lágy, kellemes, jó hozzáérni, megérinteni. Mivel a nedvesség elvezetésében is az élen teljesít, ezért száraz, egyúttal kellemes mikrokörnyezetet garantál. Antisztatikus tulajdonsága is említésre méltó. Általa elkerülhetőek a kellemetlen „elektromos kisülések”, és attól sem kell tartani, hogy minden szösz a huzathoz tapad. Ennek a legjobban azok az állatbarátok szoktak örülni, akik otthonukban együtt élnek szőrüket hullató kis kedvenceikkel.

 

Mi jellemzi a huzat tisztíthatóságát?

A fenti előnyös tulajdonságokon kívül természetesen jogos és releváns felvetés, hogy mi a helyzet a tisztítással? Mert odafigyelés ide, specifikus jellemvonások oda, olykor a mosás elkerülhetetlen. Ezen a téren sem vall szégyent a technológia. Könnyen és gyorsan tisztává varázsolható, azaz minimális idő leforgása alatt újra szolgálatba állítható.

 

A kérdés mindezek után már csak az, hogy mennyi időn át élvezhetőek ezek az előnyök? Mert a minőségi pihenésnél aligha akad értékesebb ajándék, főleg a mai, stresszel teli, zakatoló világban. Ez az az innováció, ami tényleg a csúcsot jelenti, és ez az élettartam szempontjából sem túlzó kijelentés. A gyártó által kínált prémiumminőség akár évtizedeken át borítékolhatja a mindennapos alvási komfortot. Évtizedeken keresztül! Ez az a távlat, amiben még inkább felértékelődnek az előzőekben ecsetelt pozitívumok, és aminek a fényében teljesen új alapra kerülhet az árképzés témaköre.

 

 

 

 

 

 

 

Gyermekkorban például a gerinc ideális alátámasztása egészen mást jelent a gyakorlatban, mint később, idős korban, csontritkulás esetén. Azaz egy elkapkodott döntésnek a negatívumai akár évtizedeken át nyöghetőek, jelen helyzetben szó szerint. Nem célszerű tehát elkapkodni a vásárlást, hanem érdemes kicsit mélyrehatóbban is utánanézni annak, hogy mi az, ami személyre szabottan, életkornak megfelelően tökéletes választás. Ugyanis a „tökéletes”, mint jelző kizárólag így, egyénileg értelmezhető, globális értelemben nem létezik.

 

 

 

A testi problémákat ildomos számításba venni?

Igen, főleg ha azok reumatikus panaszok. A matrac épp úgy jelenthet támasztékot nap, mint nap, mint valamit, ami megakadályozza a pihentető, minőségi alvást. Például hiába él a köztudatban az a kijelentés, hogy a kemény fekvőfelület egészséges, ez nem igaz mindenkire és minden élethelyzetben. Ötven fölött már általában az ízületek jelzik, hogy kicsit elkoptak, megfáradtak az évtizedek óta tartó hajtásban. A klimax periódusában élő nőknél a csontritkulás esélye is jelentős, ami újfent napi szinten megmutatkozó gonddá léphet elő. Vagyis, túl az általánosításokon, mindenképpen célszerű végiggondolni, hogy melyek azok a fizikai nehézségek, amik nagyjából minden egyes nap alakítói. Ugyanis a minőségi pihenés mindenkinek kijár, és ez még akkor is igaz, ha történetesen nem egy fizikai szinten jelentkező tünetcsoport lép az életképbe. Ráadásként nemcsak az alvás minőségének javítása merülhet fel releváns célként, hanem az adott megbetegedésekkel együtt járó kellemetlenségek enyhítése. Ez mind megvalósítható tudatos választással.

 

 

 

Miért olyan kedveltek a táskarugós matracok?

Azért, mert a matracban lévő, egymástól függetlenül mozgó, azaz külön-külön csomagolt rugók segítségével az egyenletes testsúlyeloszlás könnyedén megtörténhet. A gerinc olyan alátámasztást kaphat ezzel, ami személyre szabottan a legideálisabb.

 

Ha már felmerült a testi idomokhoz való alkalmazkodás, ami kétségtelenül a kényelmes pihenés egyik záloga, akkor a Visco matracok is figyelmet érdemelnek. Az intelligens, speciális szivacstöltetnek hála az alvás közbeni mozgáshézagok kitöltése gond nélkül megvalósulhat. Így esélytelen elgémberedett tagokkal felébredni. Egyes modellek mindennek tetejében nemcsak a test alakjához képesek igazodni, hanem hőmérséklet terén is meglepően testre szabott mikrokörnyezetet kínálnak. A speciális thermo control huzat például hőszabályozásban kétségtelenül verhetetlen. Az intelligens szövet érzékeli a környezeti hőmérsékleti viszonyokat és a test hőmérsékletét is. Ha azt detektálja, hogy a testhőmérséklet túlságosan lecsökkent, akkor az eltárolt hőből áramoltat vissza, míg ha túlzott felmelegedést „tapasztal”, akkor hűtőközeggé változik. Ez a pazar specifikáció a hőhullámokkal küzdő, változókorban lévő hölgyek számára például hatalmas áldás. De a testre szabott hőszabályozás mindenkor és minden korban a nyugodt alvás egyik borítékolója.

 

 

 

Melyik márka termékei javasolhatóak?

A Matrac Király palettájában érdemes alaposan körbenézni. Az innovatív megoldásokat felvonultató gyártók garantáltan nem okoznak csalódást, ráadásként az általuk borítékolt minőség évtizedeken át gondtalanul élvezhető, ami egy újabb, megfizethetetlen pozitívum. Az ilyen alapokon nyugvó döntés sikere nem lehet vitás, de ha mégis kétségei lennének, kérdezze bártan munkatársainkat!

 

Íme, egy konkrét példa!

A Bambi Borjen matrac a gyártó tanúsága szerint a tízes keménységi skálán, ahol a tíz az extra durva keménységet jelöli, hetes szinten teljesít. A félkemény matrac táskarugós rendszerrel büszkélkedik, azaz a rugók külön csomagoltak, ezáltal kellemes hangszigetelést biztosítanak. Az áthullámzás, mint nehezen tolerálható jelenség is teljes mértékben megszüntethető, miközben a gerinc alátámasztása illetve a súlyeloszlás a lehető legtökéletesebb. Az i-re a pontot mégis a bórásványok teszik, amik a habhoz keverve egyrészt elképesztő kényelmet, másrészt felülmúlhatatlan higiéniát garantálnak a használat minden egyes pillanatában.

 

 

 

Honnan jött a bórásványok alkalmazása?

Furcsának, sőt kifejezetten extrémnek tűnhet, hogy vajon mit keresnek ezek az adalékok pont a matracban? Eláruljuk! Ezeket az anyagokat már négyezer éve is ismerték és előszeretettel használták, főleg tisztító hatásukat kiaknázva. Aztán ahogy telt az idő, úgy az ipar számos területén elterjedtté váltak. Gyógyszeripar, űrtechnológia, energiaszektor – mindegyik szegmensben megtalálhatóak, miközben az eredményességük megkérdőjelezhetetlen. Jelenleg a világ bórkitermelésében Törökország jár az élen, amely a globálisan felmerülő igények mintegy kétharmadát képes könnyedén teljesíteni. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mindezt tényleg nehézségek nélkül megteheti, ugyanis a világ tartalékának mintegy 73 százaléka török kézben összpontosul.

 

Jó, de hogy jön ez ide? Úgy, hogy a különböző mikroorganizmusok a mindennapjaink szerves részei. Bacilusok, baktériumok, gombák, olyan kórokozók, amelyek egyrészt hívatlan vendégek, másrészt nem egyszer komoly irritációkat okoznak. Az allergiás, sőt később az asztmás reakciók nem egyszer azért jönnek létre, mert a folyamatos megterhelés alatt lévő szervezetnek egyszer csak betelik a pohár, és nincs tovább. Innen már ugyan nem könnyű visszafordulni, ellenben nem is lehetetlen. Itt jönnek be a képbe a bórásványok. A gyártás során felhasznált ásványok hatására a matrac olyan antiallergén környezetet képes biztosítani, ahol a kórokozóknak esélyük sincs az életben maradásra. Vagyis a pihenés, az alvás makulátlanabb, tisztább és üdítőbb élménnyé válhat, mint valaha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit ad hozzá a kerek egészhez a Hyper Soft komforthab?

Ez az a réteg, ami egy az egyben felelősséget vállal a testgörbe követéséért. Ez a gyakorlatban rendkívül finom érzést jelent, miközben a tapintás milyenségére sem lehet panasz. Ha mindez nem lenne elég, nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a  légáteresztést, ami a komfortos pihenés egyik kulcsa. A négy szellőzőnyílás is ezt a célt szolgálja. A matrac könnyen, egyszerűen és szükség esetén gyorsan mozgatható a rajta található fogantyúknak hála.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Borjen Mineral Visco párnát  úgy tervezték, hogy tiszta alvási élményt nyújtson azok számára akik a bórásvány jótékony hatását és higiénikus környezetét szeretnék megtapasztalni. Speciálisan kialakított, lélegző, perforált szerkezetével segít megelőzni az alvás közbeni izzadást és a baktériumok képződését. Puha légáteresztő kötött külső huzata levehető, mosható. 100% pamut belső bélés hosszú éveken át védi a párnát. A hordozható Borjen Visco párnát könnyedén magunkkal vihetjük bárhová.

 

 

 

 

 

 

 

Milyen tényezőkre célszerű odafigyelni kiválasztás során?

 

A tökéletes matrac két ismertetőjegye, hogy formakövető és megfelelően szellőzik. Gyermek- és kamaszkorban folyamatosan és jelentős mértékben változik a test felépítése, szerkezete, a csontozat, az ízületek, az izmok milyensége. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy mindehhez az átalakuláshoz milyen éjszakai „támaszték” szolgál stabil alapként. Önmagában a fizikai változás is erőteljesen megterhelő a szervezet számára, és akkor még nem említettük az iskolai kötelezettségeket. Ha összeszámoljuk, hogy egy gyerek átlagosan hány órát tölt az iskolapadban, illetve úton, szakkörön, edzésen, akkor könnyedén kijöhet a napi 10-12 óra. Ez még munkaidőben is sok. Még jó, ha mindezt összeadjuk, akkor nyilvánvalóvá válik a pihenés, mégpedig a minőségi pihenés szükségessége. Zárójeles megjegyzés, hogy az éjszakai alvás során az agy valójában nem relaxál, lévén rendszerezi, emészti, vagyis feldolgozza a napközben elsajátított ismereteket. Száz szónak is egy a vége: a kipihent ébredés kulcs a sikerhez.

„Matracnyelvre” lefordítva mindezt: az ergonómiai zónákkal, eltérő sűrűségű, keménységű komfortoldalakkal, rétegek közötti légcsatornával és levehető, antiallergén, mosható huzattal rendelkező matracok tekinthetőek kamaszbiztosnak! Ezek a típusok természetesen egyedi méretben is rendelhetőek, ezzel még nagyobb komfortérzetet és élményt garantálva az ifjak számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért lényegesek az eltérő tulajdonságú komfortoldalak?

 

Idővel, amikor a vázrendszer, illetve a különböző összeköttetések, idegi pályák kialakultak, akkor simán előfordulhat, hogy a matrac keményebbik fele válik vonzóbbá és kényelmesebbé. Ezért annyira fontos, hogy a választás lehetősége adott legyen a gyermekek számára! Így adott életstádiumhoz igazítható a matrac milyensége.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi az optimális szellőzés és az antiallergén huzat elsődleges szerepe?

 

Manapság rengetegen küzdenek allergiával, asztmával. Kamaszkorban az irritáltság, mint tünet, csak úgy, látható okok nélkül is előjöhet. A hormonális zavarok is magukkal hozhatják ezt az időleges fejleményt, ami kétségtelenül egy cseppet sem kellemes. Ha mindehhez még izzadás is társul, akkor készen is van az alváshoz abszolút alkalmatlan közeg. Ellenben, ha a matrac kellően átereszti a levegőt, akkor az átmelegedés, bepállás egy az egyben elkerülhető. Miközben az antiallergén huzatnak köszönhetően az irritáltságból fakadó nehézségek is kivédhetőek. Ha pedig a huzat néhány folttal gazdagodik, akkor sincs semmi vész, hiszen könnyedén, pár pillanat alatt lehúzható és kimosható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit érdemes tudni a Bambi Beddingről?

 

A modelleket stílusosság, masszív kialakítás, emellett kecses elegancia jellemzi, miközben természetesen a tartósság sem szenvedhet csorbát, még fokozott használat mellett sem! A paplanok, párnák és matracvédők természetes alapanyagokból készülnek az ágy maradéktalan higiéniájának biztosításáért. Vagyis a kivételes minőség, ahogy az a Matrac Királynál elvárható, garantálható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bambi egyébként nem most kezdte a pályafutását, ami a prémiumtermékeket elnézve nem is olyan meglepő. A török vállalat a hatvanas években lépett színre. Az igazán átütő siker váratott magára, az utóbbi évtized hozta meg azt az ismertséget és elismertséget, amit egyébként megérdemel. A gyártó nem engedett az alapelveiből, még akkor sem, ha a minőségre éhes közönségre kicsit várnia kellett. De a kínálat és a kereslet végül találkozott. Ahogy megérkeztek az első felhasználói visszajelzések úgy kezdte el a tapasztalatokat beépíteni és visszaforgatni a vállalat a tervezésbe, előállításba, ami még finomhangoltabb végeredményhez vezetett. Az innovációk felfedezése, bevezetése, alkalmazása mindennapos a cég életében, aminek köszönhetően a fejlesztésekben kétségtelenül az élen jár. A vállalat célja, hogy minőségi termékeivel megingathatatlanul kényelmes és stabil alapot biztosítson a testet és lelket megfiatalító pihenéshez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit érdemes tudni a kínálatról?

 

Igazság szerint mindent. A legjobb, ha végignézed a modelleket, ugyanis aligha írható le pár mondatban az a precizitás, amit a cég képvisel minden termékében.

 

 

 

 

 

 

 

A Matrac Király az antiallergén termékek forgalmazásával is foglalkozik?

 

Igen, léteznek olyan kiegészítők, amik használatával az éjszakák nyugodtabbá, pihentetőbbé tehetők, miközben az irritáltság mértéke csökkenthető. Az antiallergén habok, matrachuzatok, matracvédők és mosható párnák kivétel nélkül egy nemes célt szolgálnak: az allergiával együtt járó tünetek enyhítését. Ami szó szerint aranyat ér, a valódi értéke felbecsülhetetlen!

 

 

 

 

 

Miért fontos ez?

 

Mert életünk egyharmadát jó esetben az ágyban töltjük, ráadásul ilyenkor pihenünk rá a másik kétharmadra, szóval túlságosan fontos ez az idő ahhoz, hogy kényelmetlenül, allergiával küzdve töltsük. A mosható matracok és párnák, illetve matrachuzatok, matracvédők és párnahuzatok legfőbb előnye az, hogy lehetővé teszik a poratkák elleni hatékony védekezést, ezzel elősegítik a pihentető éjszakákat. 

 

A matracok kialakításánál több gyártó is alkalmaz olyan habokat, amelyek kiváló antiallergén hatással rendelkeznek, ilyen a latex, illetve – a nevéből könnyen kitalálható módon – az antibakteriális hab. A latex matracok természetes anyagból készülnek, hiszen az alapanyagot a kaucsukfából nyerik ki, éppen ennek köszönhető, hogy a szerkezete jelentősen eltér a többi ágynemű anyagától. Olyan megoldás, amely fordulópontot jelenthet az éjszakai szenvedés és a pihenés közötti átmenetben. 

 

Az antibakteriális matracok tehát segítenek kordában tartani, illetve megelőzni a poratkák megjelenését, elszaporodását, a mosható matrachuzat és matracvédő pedig ezt a hatást erősíti. Ha ezzel a problémával küzdesz, biztos, hogy találsz megoldást rá a Matrac Királynál!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melyek azok a termékek, amik segíthetnek?

 

Célszerű a kínálat tagjait alaposan végignézni, mert a lehetőségek száma nem csekély. Nem is sorolnánk fel mindet, elég, ha a weboldalon, a kereső segítségével mindenki kikeresi az antibakteriális termékeket. Ezek mutatnak rá arra, hogy nem kell beletörődni az allergiától terhes éjszakai szenvedésbe, mert a helyzet megváltoztatható. Azzal, hogy az ágy higiéniájára antiallergén és antibakteriális jellemzők érvényesek, olyan komfortszint érhető el, ami ugyan nem luxus, mert jár mindenkinek, de luxusélménynek számít, ami magával hozhatja a fellélegzés örömét.

 

 

Miért olyan jó ötlet hangsúlyt fektetni a védelemre?

 

A baktériumok, vírusok, gombák, spórák és egyéb, szabad szemmel aligha látható kórokozók a levegőben szállnak. Még légtisztítás mellett sem feltétlenül zárhatóak ki, lévén a ruhákra is rátapadnak. Mindig is így volt ez, a jelenség az élet természetes velejárója, de azért az mégsem járja, hogy ezek a hívatlan vendégek tömegestül költözzenek be a matracba, ahonnan aztán, ha nem is az idők végezetéig, de garantáltan hosszú ideig nem távoznak. Magyarul a higiénia megteremtése kulcsfontosságú. Ehhez nem elegendő az utcai ruhák lecserélése otthonira, vagy éppen a levegő szűrése, tisztítása erre alkalmas gép bevetésével. Valami több, valami közvetlenebb módszer az, ami végső megoldást jelenthetne erre a problémára. Természetesen mi tudjuk, hogy mi ez! A matracvédő! Egyszerű, mint az egyszer egy. A használata, a működési mechanizmusa is. Nem kínál zsákba macskát, ellenben higiéniát annál inkább.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legtöbb termék gumifülekkel rendelkezik, így könnyű őket felhelyezni a matracokra. Ráadásul a csúszásmentesség így is megvalósulhat, ami nem hátrány, pláne a mindennapok rohanásában. Viszont a pontos méret kiválasztása komoly jelentőséggel bír, éppen ezért kicsit sem célszerű ezt félvállról venni. Még jó, hogy a matrac lemérése nem túl bonyolult feladat, elég hozzá egy kezes kis mérőszalag, és kezdődhet a centizés. Vagy ha megvan, hogy mi a konkrét típus neve, azonosítója, akkor az interneten is megtalálhatóak ezek a számok. Ha megvannak, akkor következhet a legizgalmasabb rész, a nézelődés. A precíz paraméterek ismeretében sem a válogatás, sem a vásárlás nem okozhat nehézséget, illetve nem generálhat félreértéseket. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy innentől kezdve egyenes út vezet a maximális sikerhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A matracok alapvetően nem bírják a strapát?

 

A kérdés jogos. A minőségi matracok leírásában kivétel nélkül olvasható, hogy ellenállóak, jól tolerálják a külső hatásokat. Ez tény! Viszont a plusz védelem abszolút nem ártalmas, sőt kifejezetten hasznos. A víztaszító jellemvonású matracvédő jelenléte gyakorlati értelemben észrevehetetlen, tehát nem akadályozza meg például a tökéletes légáteresztést. Ellenben nem enged teret és főleg utat a fent is emlegetett, hívatlan kórokozóknak, miközben a tisztítása roppantul egyszerű, gyors és eredményes. Vagyis a mindennapi élettel kikerülhetetlenül együtt járó balesetek a matracvédőnek köszönhetően semmiféle tartós minőségromláshoz nem vezethetnek. A higiénikus környezet megteremtése ilyen módon könnyű, a tiszta állapot fenntartása problémamentes, az esetleges „elhárítás”, azaz a makulátlanná varázslás sebes.

 

Na, ezek azok a pozitívumok, amik megfizethetetlenek, és amik a védőnek hála áldozatok nélkül a mindennapok forgatagába csempészhetőek, mindenki legnagyobb örömére!

 

 

 

Mit kapsz nálunk a Yatas Bedding Store üzletében Törökbálinton?

 

A rugalmas, kedves és szakszerű kiszolgálás mellett igazán felkészülten várjuk vásárlóinkat. Nincs olyan igény vagy alvásügyi kérdés, amit ne tudnánk megválaszolni, ha matracvásárlásról van szó. Üzletünkben több száz különféle termék és rengeteg prémiumminőségű márka modellje megtalálható. A legrelevánsabbakat pedig ott helyben ki is próbálhatják az érdeklődők. Ráadásul nem csupán matracokkal állunk rendelkezésre. Kiváló minőségű, valamint különleges dizájnú ágykeretek, párnák, lepedők és ágyneműhuzatok is kaphatóak. Ezért minden érdeklődő helyben összeválogathatja a legtökéletesebb alvóhelyet az ágykerettől a legutolsó párnáig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Termékeinkből számtalan olyan márka modelljeit hoztuk el a törökbálintiak számára, amelyek maximálisan kielégítenek minden igényt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komplett matracok estében is rendkívül sok terméket találhatnak a MaxCityben. Ha fontos a környezettudatosság, akkor mindenképp gyere el hozzánk Törökbálinton, és tapasztald meg milyen lehet a természetes kapokfa rostjából készült Kapok Naturel matracain pihenni, de valamelyik kókuszrostból készített bio típus is kipróbálhatod kínálatunkban. Ám akinek még ennyi sem elég, annak a 100 százalékban bio és újrahasznosított Gomargo Nature matracokat feltétlen érdemes kipróbálnia. Nem elég, hogy minden műanyag rész újrahasznosított PET palackokból lett megalkotva, de szinte minden lehetséges tartozéka természetes alapanyagokból készült. Nálunk a modern megoldások hívei is megtalálják a maguknak valót. Ha lehet ajánlani, akkor többek közt a Bambi thermo controlos, vagy éppen a több mint száz fejlesztési szabadalommal rendelkező Sealy és Tempur matracok innovatív modelljeit is mindenképp érdemes alaposabban szemügyre venni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyere a MaxCitybe – válaszd ki a legkényelmesebb fekhelyet, majd rendezd be mellé a hálót

 

Tudod, miért olyan jó, hogy pont a MaxCityben találkozhatsz velünk? Mert itt egy az egyben ki tudod választani a komplett hálószoba, vagy akár az egész ház berendezését – méghozzá úgy, hogy azonnal megvásárolhatod hozzá a minőségi alvást biztosító ágykeretet és matracot is. Nem kell rohangálni egyik városrészből a másikba, hogy megnézhesd, melyik ágykeret fog a legjobban illeni álmaid hálójához. Egyszerűen csak betérsz hozzánk, és mi segítünk kiválasztani a legjobbat. Ezután nincs más dolgod, mint pár métert sétálni a többi hálóbútorért. Várunk tehát nagy szeretettel a MaxCityben, Törökbálinton!

 

 

A Matrac Király birodalma folyamatosan terjeszkedik, bővül, ennek köszönhető, hogy az ország egyre több régiójában és városában találhattok meg minket. Pest megyei és budapesti üzleteink után az utóbbi években gombamód szaporodtak vidéki áruházaink, amelyek közé Székesfehérvár, Győr, Szeged, Debrecen és Szombathely után most Nyíregyháza csatlakozott. Azt is elárulhatjuk, hogy nincs megállás: nemsokára Kecskemétről jelentkezünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hol található a Matrac Király Nyíregyháza?

Az ország hetedik legnagyobb városában egy közkedvelt bevásárlási csomópontban, a Törzs utca 49. szám alatt találkozhatsz velünk, ahol kiváló parkolási lehetőséget is találsz. Az üzlet a Stop Shop bevásárlóközpont közelében, az EcoFamily mellett helyezkedik el. Itt várunk mindenkit, aki szeretné a legmagasabb minőségű matracokkal, ágykeretekkel, párnákkal és további alváskiegészítő termékekkel ékesíteni otthonát.

 

 

 

 

Mit kínálunk?

Nemzetközi szinten elismert brandek termékeit hoztuk el, ezek az abszolút csúcsminőséget, az innovatív újításokat képviselik. Ide tartozik többek között a szlovák Matratex, a svájci Chamambra, illetve a török Yataş és Bambi. A közkedvelt gyártók sokszínű kínálatát 300 négyzetméteren mutatjuk be vásárlóinknak, akik így kipróbálhatják azokat, illetve szabad szemmel is megcsodálhatják a felhozatalt. Ez a legjobb módszer arra, hogy az ember megtalálja a tökéletes ágyat és matracot otthonába!

 

De a teljesség igénye nélkül segíthetünk akkor is, ha fa vagy textil ágykeretet keresel, hiszen ezekből szintén óriási szín- és méretválasztékot tudunk mutatni. Ugyancsak érdemes minket meglátogatni, ha ágyrács, párna, matracvédő vagy éppen lepedő megvásárlásán gondolkozik valaki – az alvás világának szakértőjeként ezekből is csak a legjobbat forgalmazzuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi jellemző a szolgáltatásunkra?

A szakszerű kiszolgálás, a részletes szaktanácsadás, valamint az óriási árukészlet. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország egyik legnagyobb választékával rendelkezünk, ennek fenntartásáért pedig folyamatosan teszünk – rendszeresen frissítjük a kínálatunkat, bevezetjük az új brandeket és termékeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Matrac Király Nyíregyháza széles kínálatában az egyszerűtől a luxusig mindent megtalálni, rugalmasságunknak köszönhetően pedig egyedi stílusok, méretek és színek is elérhetők. Ki kell emelnünk a gyors kiszolgálást, amelyet a hatalmas raktárkészletünknek köszönhetően tudunk megvalósítani. Szinte minden igényre képesek vagyunk azonnali megoldást találni!

 

Megnyitott tehát a Matrac Király nyíregyházi üzlete, ahol hétfőtől péntekig 10 és 18, szombaton és vasárnap 10 és 14 óra között várjuk a kényelmes, pihentető alvásra, valamint minőségi termékekre vágyókat!

 

 

 

 

A szállodai matrac kifejezés nem biztos, hogy mindenki számára egyértelmű hazánkban. Ha azonban azt mondjuk, hogy a legjobb szállodákban egészen más minőségű alvási élményt tapasztalhatunk meg, akkor már érezhető, mire vonatkozik a megjelölés. A szállodai matrac egész egyszerűen a lehető legmagasabb kategóriás termékek jelölésére szolgál. Az amerikai brand, a Sealy ide sorolja több, egyaránt alvásszakértők bevonásával létrehozott, az egészséges alváshoz szükséges feltételeket biztosító termékét is, ezek közül a Florida, a California, a Nevada és a Montana kapható a Matrac Királynál.

 

 

 

 

 

 

Mitől lesz igazi szállodai élmény az alvás?

 

Például a Sealy által szabadalmaztatott PostureTech rugó rendszer miatt, amely biztosítja a gerinc megfelelő alátámasztását és idomulását, megőrzi annak természetes görbületét, így kiváló kényelmet nyújt. Egy nyitott rugórendszerről beszélünk, így nem találkozunk olyan kötött mozgással, mint az egyszerűbb kialakítások esetén. Fontos, hogy a rugó átmérője ugyanakkora a matrac teljes felületében, ám ahol a legnagyobb a test általi terhelés, ott célzottan 20 százalékkal erősebbre edzett rugózat helyezkedik el, ezzel kiegyenlítve a nyomást, ami a felületre nehezedik – ez a Posturepedic technológia, amely minden Sealy matracban megtalálható alátámasztási rendszer. Emellett a matracok részét képezi egy nagysűrűségű habcsík, ami a széleken gátolja az oldalak megereszkedését, növeli a tartósságot. Ez az Edge Guard, amely stabil éltámaszt biztosít, így lehetővé teszi, hogy egészen a matrac széléig lehessen használni a teljes felületet. A Sealy szállodai matracai azok számára készülnek, akik extra kényelmet és értéket keresnek a pihenésük során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Sealy Florida

 

A Florida kétoldalas, 28 centiméteres, félkemény, zónázott, DHT duplán edzett táskarugókkal ellátott hotelmatrac. Az alapja a Sealy Response Pro Encased Coil rugórendszer, amelynek jellegzetessége, hogy duplán edzett, ezáltal biztosított a nagyobb teherbírás és a hosszú élettartam. Ezt a High Performance Foam nagysűrűségű hab veszi körül. Megtaláljuk benne a Sealy által szabadalmaztatott Posturepedic technológiát, emellett a matrac antiallergén és antibakteriális hatású, így bárki számára gond nélkül használható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Sealy California

 

A modell az USA legnépesebb tagállamának nevét viseli. Prémiumkategóriás hotelmatrac, amely 33 centi magas. Az alapja szintén a Support Ultra Firm Foam, amelyre a Response Pro Encased Coil táskarugórendszer került. Jellegzetessége, hogy kétszeresen hőedzett a jó teherbírás és a hosszú élettartam miatt. A zónázott kialakítás mellett itt is megtaláljuk a Posturepedic technológiát. Ami a matrac tetején megtalálható Pillow Top réteget illeti, abban egy lágy habréteg, illetve egy hőstabilizáló, nagy sűrűségű, zselés emlékezőhab kapott helyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Sealy Nevada

 

A Nevada egy félkemény, zónázott matrac, amely 33 centi magas, egyoldalas. Ugyanúgy kihasználja a Support Ultra Firm Foam és a PostureTech rendszer innovációit, a rugórendszert a High Performance Foam nagysűrűségű hab veszi körül, ami az ágybetét éltartását biztosítja. A matrac borítása a Prolux kötött huzat, ami kiváló nedvesség- és hőelvezető, köszönhetően az anyagba steppelt hűvös pamutvattarétegnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Sealy Montana

 

A 25 centis Sealy Montana szintén egyoldalas megoldás, amelyet a DHT duplán edzett rugók tesznek tökéletessé. A világ legnagyobb matracgyártójának terméke ugyancsak rendelkezik a szabadalmakkal, így ezeket csak felsorolással említjük: PostureTech, Posturepedic, Support Ultra Firm Foam. A rugók felett elhelyezkedő komfortrétegek pedig a nagysűrűségű és tökéletes légáteresztő Cushion Soft Foam és Cushion Air Foam lettek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem elég a matrac?

Ha szeretnéd a Sealy szállodai matracait hasonlóan magas minőségű kiegészítőkkel feldobni, arra is van lehetőség. Az egyedülálló Sealy White Dream párnát ugyancsak élvonalbeli technológia és magas követelményrendszer hozta létre. A méretét tekintve 50×70 centis, a huzata finom szálakból szőtt szaténpamut, a töltet pedig 100 százalékig mikroszálas, viszont tollpárnaérzettel.

 

 

 

 

 

 

A Sealy White Cool matracvédő egy matrac megóvásának fontos eleme: meghosszabbítja annak életkorát, tisztán és frissen tartja azt hosszú időn át. A Tencel- és Lyocell-szálakat tartalmazó, vízhatlan, több méretben is elérhető matracvédő praktikus kialakítású, könnyen eltávolítható és mosógépben mosható, míg az antibakteriális huzat biztosítja a bőr védelmét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Armis – egy brand a nagyok között

 

Az Armis Yatak az ACME Holding leányvállalatként alakult. Utóbbi több textilanyagú termék kereskedelmével foglalkozik, például szőnyegekkel és egyéb alapanyagokkal is. Az Armis igen erős tőkebefektetéssel indult, ennek köszönhető, hogy a legmodernebb gyártási technológiával rendelkező vállalat mára a világ bármely pontjára képes szállítani – méghozzá kiváló minőségben. Az izmiri székhelyű cég csak Törökországban több mint hatszáz értékesítőponttal rendelkezik, továbbá Európa, a Közel-Kelet és Afrika legnevesebb beszállítói közé tartozik. A zsákrúgós rendszerrel ellátott matracai három fő termékcsaládot foglalnak magukba. A Luxory, a Comfort és az Innovative termékcsaládok mellett külön a fiatalok számára is fejlesztettek ki matracokat. Illetve nem csak matracokat, hiszen az Armis egyaránt gyárt ágykereteket, fejtámlákat, paplanokat, ágyneműhuzatokat, valamint párnákat is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igazi török luxus – csúcstechnológiával fűszerezve

 

A törökök mindig is híresek voltak minőségi anyagok felhasználásáról és az esztétikus dizájnról. Ez az Armis ágyainál és matracainál is hangsúlyosan érzékelhető. A márka képes becsempészni a hálószobánkba azt a keleties luxust és kényelmet, amelyet többek között a kasmírgyapjú kényeztető érintése okoz. Termékei viszont nem csupán érzékeinknek nyújtanak hihetetlen élményt. Matracai olyan rendszerrel készülnek, amelyek garantáltan biztosítják a kényelmes és megnyugtató alvást. Különleges borítással jönnek létre például a Luxory matracok is, amelynek tapintása vetekszik a selyemével. Ez különösen igaz akkor, ha az anyagot valódi kasmírszálakkal keverik. Viszont nem csak a luxus az egyetlen erőssége a cégnek. Készítenek matracokat a legmodernebb innovációkkal is. A Space fantázianévre keresztelt matracaik az űrhajósoknak szánt technológiával gyártódik. A speciális visco matracok különleges összetételüknek köszönhetően felveszik a test formáját és kitöltik az üregeket oly módon, hogy ezzel csökken az egy pontra nehezedő nyomás. Ez megakadályozza, hogy elfeküdhessünk egyes testrészeinket. Viszont ha még ez sem lenne elég, akkor érdemes szót ejteni a folyadékkristályos fejlesztésű, hőmegtartó matracokról, vagy esetleg azokról a carbon modellekről, amelyek elvezetik a napközben felgyűlt statikus elektromosságot a testünkből. Tehát a lista szinte végtelen, ha különleges, speciális, csúcstechnológiájú matracokról van szó az Armis védjegye alatt. Mi a helyzet viszont a többi termékkel? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szemet gyönyörködtető dizájn és prémium anyagok

 

Az Armis ágykeretei jellegzetes dizájnnal készülnek, amely magába foglalja a régi keleti ágyak formáját és a modern trendek letisztult jegyeit is – egyszerre elegánsak és modernek. Ezért egyaránt tökéletesen mutatnak rusztikus vagy kifejezetten futurisztikus hálószobában is. Másik érdekessége a márkának, hogy nem csak ágykereteket, hanem hozzájuk való éjjeliszekrényeket és kanapékat is gyárt. Ezért a vállalat termékeivel a komplett hálószobát egységesen be tudjuk rendezni. Acélszerkezetes ágykeretei rendkívül stabilak, tehát garantáltan nem kell aggódni azon, hogy évek múlva mozogni vagy nyikorogni fognak. Az Armis hosszútávra tervez: termékeit nem azért alkotta meg, hogy pár éven belül kidobjuk őket. A cég filozófiája nem más, mint hogy valódi minőséget képviselve, hosszú éveken keresztül igazi élmény lehessen számunkra az alvás általuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Matrac Királynál mindig törekszünk rá, hogy kiszolgáljuk vásárlóink változatos igényeit, ezért folyamatosan bővítjük kínálatunkat. A 2021-es év ebből a szempontból kiemelkedik, hiszen januárban megérkeztek üzleteinkbe az amerikai Sealy csúcsminőségű matracai, csaknem másfél évszázad tapasztalatával felvértezve.
Daniel Haynes és pamuttal töltött matraca

A Sealy brand 1881-ben jött létre a névválasztásban is szerepet kapó amerikai településen, a texasi Sealyben. Az alapító Daniel Haynes volt, aki megelégelte a silány fekhelyeket, ezért elkezdett pamuttal töltött matracokat gyártani, majd árulni. Hamar kiderült, hogy jól tette, hiszen a minőségi alvás lehetőségére már a 19. században nagy kereslet mutatkozott – nincs ez másként napjainkban sem. Mivel a Sealy fejlődése csaknem másfél évszázada töretlen, a Matrac Királynál úgy döntöttünk, kibővítjük kínálatunkat a cég termékeivel.

 
Túl a 100 millió eladáson

Haynes eladta a szabadalmát, így az ötletéből később igazi nagyvállalat épült, amely a világ az első számú matracgyártói közé került. Sikereit elsősorban annak köszönheti a cég, hogy mindvégig elkötelezettek maradtak a pihentető alvás megteremtésében. A csúcsminőségű amerikai matracok világszerte segítenek, túlzás nélkül mondhatjuk, hogy emberek tízmilliói tapasztalták már meg azt a kivételes kényelmet, támogatást és tartósságot, amelyet csak Sealy tud biztosítani. Ezt támasztja alá az adat, miszerint a világ hatvan országában 100 milliónál is több matracot értékesítettek. A cég életében legutóbb 2012-ben történt jelentős változás, amikor a Tempur-Pedic International felvásárolta azt, így jött létre a Tempur-Sealy brand, amely előbbi újításaival és utóbbi tapasztalatával vált meghatározó szereplővé a piacon.


 

Innovatív megoldásokkal a minőségért

Az újítások és az innovatív megoldások mindig is jellemezték a Sealyt, elég ehhez a múltba visszatekinteni. Még az 1929-es gazdasági világválság idején alkották meg a Button-Free Innerspring elnevezéssel illetett rugós matracukat – a technológia új lehetőségeket teremtett a matracgyártásban. Később szabadalmaztatták a helyes testtartást, a testre nehezedő nyomás csökkentését és a célzott alátámasztást biztosító technológiájukat, amely a Posturepedic Technology nevet kapta, de ortopédiai tanácsadó testületet is létrehoztak a minőség növelése érdekében. Fejlesztették a táskarugós felépítést, a huzatok kialakítását, új hideghabokat és memóriahabokat dobtak piacra. Összesen száznál is több szabadalmat jelentettek be, termékeiket pedig szigorú minőségbiztosítási rendszerrel ellenőrzik.

 
Kinek ajánljuk a Sealy matracait?

Azoknak, akik elkötelezettek a pihentető alvás iránt. Akik szeretik a kényelmet, a tartósságot, a magas minőséget. Akiknek fontos a nagyobb teherbírás, a hosszabb élettartam. Röviden azoknak, akik szeretnék egy kiemelkedő minőségű, amerikai fejlesztésű matraccal biztosítani az éjszakák nyugalmát. A Matrac Királynál kapható Sealy matracokhoz 10 év szavatosság tartozik.

 

A blogbejegyzést készítette az ATP Szövegírás – itt találod őket!
A Matrac Király 2020 augusztusában megnyitja tizennyolcadik üzletét, amelynek Szombathely ad otthont. A Zanati út 26. szám alatt felkészült kollégák, illetve kiváló minőségű termékek várják azokat a vásárlókat, akik szeretnék megtapasztalni a tökéletes alvásminőséget.
Matrac Szombathelyen? Széles választékkal várunk!

Hamarosan az ország nyugati részén is elérhető lesz a Matrac Király, Szombathelyen nyitjuk meg ugyanis tizennyolcadik üzletünket. Törökbálint, Kistarcsa, Székesfehérvár, Győr, Debrecen és Szeged után ez a hetedik áruházunk vidéken. A dinamikus fejlődésünknek köszönhetően az ország egyre több szegletében lehet velünk találkozni. 

A munkálatok javában zajlanak, épül, szépül az üzlet, amelynek helyét eddig is jól ismerték a szombathelyiek. A Zanati út 26. szám alatt nyíló áruházunk közel 300 négyzetméteren várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnék megtapasztalni a tökéletes alvásminőséget. Törekszünk rá, hogy vásárlóink a lehető legtöbb matracot ki tudják próbálni, mielőtt döntenek a vásárlásról, ezért az új üzletünkben negyvenféle terméket állítunk ki. Szombathely matrac tekintetében új színvonalat tapasztalhat meg!

 
Parkolási lehetőség az üzlet mellett

Az üzlettől nem messze található a vasútállomás, ahogyan a helyközi buszjáratokból is több áll meg a közelben. Tudjuk, hogy a legkényelmesebb autóval érkezni egy matracvásárlásra, ezért az üzlet mellett kialakított parkolók ugyancsak a vásárlók rendelkezésére állnak.

Hogy mire lehet számítani az augusztusi nyitást követően? Az alvás világának ismert márkái sorakoznak fel a kínálatban, olyan brandek, mint Törökország egyik legnagyobb matracgyártója, a Yatas Bedding, vagy mint a spanyol csúcsmárka, a Gomarco. A matracok mellett az alváskiegészítők terén is lehet válogatni: a legmodernebb dizájnt követő párnák, lepedők, fedőmatracok, matracvédők és ágykeretek szintén elérhetők Szombathelyen.

 

Minden egy helyen

A felhozatalban az egyszerűtől a luxusig minden megtalálható. Ehhez egyedi méretek, stílusok és színek társulnak, a szolgáltatásunkat pedig a gyors és barátságos kiszolgálás, a szakértő tanácsadás, a kipróbálható termékek, valamint a hatalmas raktárkészlet teszi teljessé. Nem egyszerű feladat megtalálni a tökéletes matracot, széles ugyanis a választék, kollégáink azonban segítenek a döntésben.

Mivel vasárnap is nyitva leszünk, még több szombathelyinek adódhat lehetősége, hogy szétnézzen nálunk. A vásárlást pedig azzal könnyítjük meg, hogy egészségpénztári kártyával is lehetségessé tesszük a fizetést.

A koronavírus-járvány miatt már az üzlet kialakítása során is fokozottan ügyelünk a fertőtlenítésre, a higiéniai előírások betartására. Ide tartozik a Gomarco által bevezetett speciális, UV-fénnyel történő fertőtlenítés, valamint a bankkártyás fizetés lehetősége. Ha pedig valaki az otthonában szeretné megkapni a termékeket, az sem gond: a házhozszállítás Szombathelyen is elérhető a szolgáltatásaink között.

 

Szombathely, felkészülni, jövünk!
 

 
A blogbejegyzést készítette: ATP Szövegírás
A koronavírus-járvány idején az eddigieknél is fontosabb a megfelelő fertőtlenítés, tudjuk ezt a Matrac Királynál is. Partnerünk, a Gomarco egyetért ezzel a törekvéssel, ezért a spanyol topmárkánál bevezették az UV-fénnyel történő fertőtlenítést a maximális biztonságért.
Védekezés hosszú távon

A 2020-as év világszerte a koronavírus-járványról szól, a pandémia határozza meg mindennapjainkat. Bár az élet hazánkban egyre inkább visszatér a megszokott kerékvágásába, az elővigyázatosság, a vírussal szembeni védekezés várhatóan hosszabb távon velünk marad. A Matrac Királynál eddig is fokozottan ügyeltünk a higiéniai előírások betartására, mindent megtettünk azért, hogy vásárlóink a legnagyobb biztonságban érezzék magukat. Ezen célunkhoz illeszkedik a spanyol topmárka, a Gomarco megoldása, amely újításként alkalmazza az UV-fényt a gyártási folyamatban. Az így készült matracok a mi kínálatunkban is elérhetőek.

 

A vírusirtó ultraibolyafény

Az ismert volt, hogy az UV alkalmas a fertőtlenítésre, világszinten több területen alkalmazzák. Előnye, hogy úgy tisztítja meg a levegőt, a vizet és bármilyen más felületet, hogy ehhez nincs szükség környezetkárosító vegyi anyagokra. A nagy intenzitású ultraibolyafény olyan reakciót vált ki, amely megakadályozza a baktériumok, a penész, a gombák és a vírusok szaporodását, és ki is irtja azokat. Az eljárás alkalmas a koronavírusok elleni védekezésre, ezért is vezették be a spanyol matracgyártónál.

 

Eredményes módszer

A maximális biztonság a matracoknál is alapkövetelmény, csakis így lehet nyugodt az éjszaka. A Gomarco eljárása ezt teszi lehetővé. Az UV-fénnyel való fertőtlenítés több évtizedes technika, így ez nem a kísérleti fázis, hanem egy jól bevált módszer alkalmazása. A fertőtlenítő hatását már a korábbi koronavírusok és a SARS esetében is megfigyelték a kutatók, a kórházakban való használat szintén bevált megoldásnak számít. A matracok esetében is kiválóan működik a fényfertőtlenítés, ennél hatásosabb eljárást jelenleg nem ismerni.

 

New Yorkban is ezt alkalmazzák

Hogy a Gomarco jó úton jár, azt jelzi a New York-i közlekedési hatóság intézkedése is, amely szintén ezzel a módszerrel igyekszik megállítani a járvány terjedését a kiemelkedően veszélyeztetett amerikai nagyváros tömegközlekedési eszközein. Természetesen nem mindegy, hogy az UV-fény milyen típusú, ahogyan az sem, hogy az azt kibocsátó berendezés hogyan lett kialakítva. Otthoni használatra ezért kevésbé ajánlott, szélsőséges esetben káros is lehet, a Gomarco által alkalmazott eljárás azonban bevizsgált és maximálisan biztonságos. Ez garantálja a matracok kiemelkedő minőségét ebben a nehéz időszakban.

 

A blogbejegyzést készítette: ATP Szövegírás

 

 

A rossz matraccal komoly problémákat okozhatunk

 

A szivacsot használják leggyakrabban a gyermekágyakhoz és a kanapékhoz is, ezért sok gyerek alszik évekig egy olyan matracon, ami többet árt, mint használ. Pedig pont ebben a korban kell a legjobban odafigyelni, hiszen a fejlődő szervezetnek egyáltalán nem tesz jót az éjszaka alatt elnyomorodott váll vagy az elfeküdt nyak – ezek képesek rossz irányba befolyásolni a növekedést. A rossz fekhely hátfájdalmat, tartásproblémákat és húzódásokat okozhat a gyerekeknél.

 

Pontosan tudjuk, hogy a babák, illetve a kisebb gyermekek rohamtempóban nőnek, a test növekedése pedig éjjel a leggyorsabb. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az alvás során a megfelelő fekhely biztosítsa a test pihenését, kényelmét, az ízületek és izmok megfelelő megtámasztását. Ha ez elmarad, annak már gyermekkorban következményei lehetnek, de sokszor ide vezethető vissza a felnőttkori rossz tartás, illetve derékfájdalom is. Külön ki kell emelnünk a csecsemőket, kisbabákat. Látszólag rájuk az jellemző, hogy bárhol, bármilyen pozícióban képesek aludni, ami elsőre igaznak tűnhet, ám hosszabb távon káros lehet számukra. A megfelelő fekhely a legkisebbek esetében is fontos a fejlődés szempontjából.

 

Ezért ha ágyat vagy matracot tervezel venni a csemetédnek, ne szúrj ki azzal vele, hogy spórolsz a fekhely árán. Legalább egy minőségi fedőmatracot szerezz be a gyerek ágyához, ha a matraccsere nem lehetséges. Rengeteget jelenthet számára, nem beszélve arról, mekkora jelentősége van annak fényében, hogy csemeténk hogyan fog teljesíteni az iskolában. Felnőttként sem vehető észre azonnal, ha a rossz matrac miatt vagyunk fáradtak, ezt sokszor a kicsik sem érzékelik. Egyszerűen csak gyengébb teljesítményre lesznek képesek, gyakrabban válnak fáradttá, enerválttá. Szóval nem éri meg ezt a részt elhanyagolni a gyerekek hálójában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen gyermek- vagy ifjúsági matracok közül választhatunk? 

 

A vásárlás előtt érdemes informálódni, megnézni a kínálatot. Fontos, hogy a gyermek magasságához és súlyához igazítsuk a fekhelyet, de a levehető és mosható huzat is lényeges szempont a kicsiknél, hiszen így lehet hosszabb távon higiénikus és egészséges alvási körülményeket teremteni. Jó, ha tudjuk: az antibakteriális, antiallergén habok megjelenésével egészségesebb, korszerűbb, légáteresztőbb alapanyagok is rendelkezésünkre állnak. 

 

 

 

 

A Matrac Király kínálatában többféle modell közül lehet választani, ráadásul kiváló árakon. A Bambi Eco gyerekmatrac egy nyolc centi vastag, félkemény modell, ami kialakításának köszönhetően biztosítja a rugalmas alátámasztást. A szerkezetében lévő PUR hab előnye, hogy rugalmas, könnyű, illetve kiemelkedő légáteresztő képességű – ezt a rácsszerkezetének köszönheti. Hogy miért fontos a jó szellőzés? Mert így a gyermek légzése megnyugszik, egyenletessé válik, ez pedig hozzájárul a pihentető, mély alváshoz.

 

A Bambi Plus esetében szintén nyolc centis vastagságról, illetve félkemény kialakításról beszélhetünk. A matracot HR hideghab, valamint egy feszes kókuszréteg alkotja, ez biztosítja a formakövetést, rugalmasságot, légáteresztést, szellőzést és nedvességelvezetést. A huzata a higiéniai elvárásoknak megfelelően levehető, illetve mosható.

 

Egy centivel vastagabb modell a Bambi Extra. Ez a matrac már nagyobb gyermekek számára is jó választás, hiszen a rugalmasság és a kényelem megőrzése mellett strapabíró és tartós is a kialakítás. A termék feszességét a kókuszrost matracmag biztosítja. A matrac jól viseli a változásokat, így a gyermek növekedését is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Student ifjúsági habmatrac kifejezetten iskolás korú gyermekek számára készült, mely 13 cm magas és eltérő keménységű komfortoldalakkal rendelkezik. A gyerekek súlya gyarapszik ahogy nő, ilyenkor a matrac megfordítható és a keményebbik oldal ebben az esetben is tökéletes alátámasztást biztosít. A két réteg között elhelyezkedő légcsatorna megfelelő rugalmasságot és átszellőzést nyújt. A matracot alkotó prémium minőségű HR hideghab biztosítja a pontos nyomáselosztást a kulcsfontosságú területeken. pl. Fej, váll, csípő. Külsőp huzata levehető, mosható, antiallergén aloe verás vagy silver ezüstszálas. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy tanács a végére: a matracválasztásnál gondoljunk gyermekünk egészségére, mert ezzel hosszú távon támogathatjuk  a fejlődését! 

 

https://matrackiraly.hu/gyermek_matrac

 

A pihentető alvás alapfeltétele a testi és a lelki egészség megteremtésének, ezt minőségi termékek használatával valósíthatjuk meg. A Matrac Király székesfehérvári üzletében azért dolgoznak szakértő kollégáink, hogy minden igényre megtalálják a legjobb megoldást.
 

A Matrac Király célja egyértelmű: szeretnénk megteremteni a minőségi alváskörülményeket mindenki számára. Életünk egyharmadát ágyban töltjük, nincs még egy bútor, amellyel ennyit érintkezne a testünk. Nem lehet ezt az időt kényelmetlen, silány minőségű matracon eltölteni, pontosabban lehet, csak akkor jelez a testünk. Kialvatlanság, ingerültség, hátfájás, migrén – csak néhány tünet, amely a rosszul megválasztott fekvőfelülettel hozható összefüggésbe.

A pihentető alvás a garancia a testi és a lelki egészségünkre, ezt a szemléletet szeretnénk az egész országban meghonosítani. Mivel egyre tudatosabbak a magyarok, dinamikusan fejlődünk, az ország egyre több szegletében vagyunk jelen. Az egyik ilyen Székesfehérvár. 

 
Segítünk, hogy mindenki megtalálja az igazit

A Matrac Király Székesfehérvár forgalmas kereszteződésében, a Budai út és a Kadocsa út találkozásánál működteti 270 négyzetméteres, saját parkolós üzletét. A 97 ezer fős település beceneve a királyok városa, amelyhez minőségi szolgáltatásainkkal igyekszünk hűek lenni. 

Ahhoz, hogy vásárlóink megtalálják a megfelelő ágyat, matracot, alvás-kiegészítőt, minden segítséget megadunk szakértő tanácsadásunk során. Sokan csak akkor érzik, hogy megtalálták az „igazit” a matracvásárlás során, amikor ráfekhetnek az adott termékre, éppen ezért nagy típusválasztékkal, közel ötvenféle kipróbálható matraccal várjuk vásárlóinkat.

 

Mire kell figyelni a választásnál?

Minden igényt igyekszünk kielégíteni, ezért forgalmazunk a vezető világmárkák termékei mellett egyszerűbb modelleket is. Raktárról akár azonnal elérhetőek a termékeink, amelyek egyedi méretekben is megrendelhetők.

Ha a párjával használja majd a matracot, együtt próbálják ki a fekvőfelületet: ami az egyik embernek tökéletes, a másiknak lehet túl kemény, vagy éppen túl puha. Ilyen esetekben is találunk megoldást, az adott személyhez igazítjuk az ágy egyik felét. Érdemes megtekinteni több ágytípust: lehet, hogy a fix ágykeretre esküszik, de ha kipróbál egy állítható, motoros ágyat, megváltozhat a véleménye.

Javasoljuk, hogy ágykeretet és matracot csak együtt válasszon, így alakítható ki az összhang a két termék között. Érdemes átgondolni a hálószoba felépítését, hogy a megvásárolt darab biztosan elférjen, megfelelően illeszkedjen a dizájnba. Szűkebb helyeken az ágyneműtartós megoldások a nyerők, ezzel ugyanis rengeteg tárolási lehetőséget vesz az ember.

 
Megvalósítható a minőségi alvás

A Matrac Király székesfehérvári üzletében minden adott, hogy megálmodja és megvalósítsa a tökéletes hálószobát, egyúttal megteremtse a minőségi alvás körülményeit. A matracok mellett kárpitos és fa ágykeretek óriási színválasztékban elérhetők, az alváskiegészítők között anatómiai és hagyományos kialakítású párnákat, matracvédőket, lepedőket forgalmazunk. 

Ha a Matrac Királyt választja, szakszerű tanácsadással segítünk megtalálni egyéni igényei számára a legjobb termékeket. És hogy bebizonyítsunk, a minőségi alvás tényleg fontos az egészség szempontjából, üzletünkben egészségpénztári kártyával is fizethet.

 

A blogbejegyzést az ATP Szövegírás készítette. Itt találod őket!
Az emberi szervezet számára az a legjobb, ha éjszaka hűvösben pihenhet, ezt több kutatás kimutatta. A megfelelő hőmérséklet eléréséért nemcsak az otthonunk lehűtésével tehetünk, hanem az alvás világában kifejlesztett technológiák alkalmazásával is. Összefoglaltuk, milyen anyagok segítik a megfelelő hőmérséklet elérését a Matrac Király kínálatában.

Mi a megfelelő hőmérséklet a pihentető alváshoz? A kérdéssel több kutatás foglalkozott már, ám teljes egyetértés nem született közöttük. Az biztos, hogy hűvösben kell aludni, ilyenkor jobban pihen a szervezetünk. Aki melegben próbálkozik, annak megnő a kortizolszintje, így ingerültebben, stresszesebben ébred.

Ami a tökéletes hőmérsékletet illeti, minden kutatás 15 és 20 Celsius-fok közé teszi ezt az értéket. Az amerikai Nemzeti Alvásalapítvány 15,5-19,5 fokot javasol, az Atlantic értekezése szerint télen 15,5 fok az ideális, a Health.com szakcikkében 17 és 18 fokot is említenek. Az egyéni igények tehát minimális változhatnak, a hűsítő érzés azonban mindenki számára előnyös. Éppen ezért forgalmazunk a Matrac Királynál olyan ultramodern technológiákkal készült termékeket, amelyek biztosítják a megfelelő hőelvezetést az alvás során.

 

Speciális anyagok a hűsítő matracokért

A géltex egy speciális anyag, a svájci Chamambra sajátossága. Erőssége, hogy keménysége a hőmérséklettől független, kiválóan reagál a felhevült testre, megőrzi annak alátámasztását. A svájciak fejlesztésének köszönhetően a géltex jól lélegzik, kellemes alvási környezetet biztosít. Nem véletlen, hogy Öko-Tex Standard 100 minősítéssel rendelkezik.

A Gomarco matracainál a viscotitanium biztosítja és szabályozza a test hőmérsékletét. Ez a prémium kategóriás spanyol gyártó innovatív megoldása, az egyik legújabb orvosi fejlesztés az alváskultúra világában. A viscotitanium anyag olyan mikrorészecskék halmaza, amelyek kellemesebb pihenést biztosítsanak használójuk számára. A titán mikroszemcsék elnyelik a nyomást, egyúttal segítik a szervezet természetes regenerálódását.

A polárgél matracok azért váltak népszerűvé, mert a gyártó, az Experience hűsítő zselét kevert a memóriahabba, ezzel javult a termék hőelvezető képessége, a végeredmény pedig jobb hőérzetet biztosított a pihenéshez. A kutatások alapján a visco polárgél 1-2 fokkal csökkenti a matrac felszíni hőmérsékletét, a hűtés miatt hétszer nagyobb kényelmet biztosít, ezzel javítja az alvás minőségét.

 

Segíthet a hőségben a párna és a matracvédő is

A csúcskategóriás párnákban is találunk hűsítő réteget. A Yatas bambuszpárnája és a Qmed Bamboo egyaránt a növény előnyeit hasznosítja. Előbbi az organikus bambuszszálaknak köszönhetően nyújt hűsítő hatást a melegebb napokon, utübbi pedig a bambusz szénpor antibakteriális és szagelnyelő hatásával teszi komfortosabbá az alvást. 

Szintén a Yatas terméke a Climarelle Cool párna, amely különleges töltőanyagának köszönhetően hűsítő érzetet és maximális kényelmet nyújt. A Qmed a Comfort Gél párnájába az alvásklímát hűtő gélréteget helyezett el, a termék anyaga a test formáját tökéletesen felvevő viszkoelasztikus poliuretán. A Gomarco is kísérletezett, ez az Innogél párnában csúcsosodott ki. A tökéletes szellőzés érdekében 3D-s streccshuzattal ellátott megoldás anyaga a Visco Innogel, ami egy nagy sűrűségű, viszkoelasztikus hab és egy hőszabályzó gél ötvözete. Ez a kombináció felel azért, hogy a párna használója minden időben és évszakban a legideálisabb hőfokot és páratartalmat érezze, elősegítve az optimális alvási környezetet. 

Ha pedig az éjszakai pihenés során nagyon meleg a környezet, a probléma megszüntetésére alkalmas a kiváló légáteresztő, hűsítő Cooler matracvédő. Legfontosabb feladata a testhő elvezetése, csökkentése annak érdekében, hogy minél kipihentebben ébredjünk fel reggel. Hatása hivatalosan kimutatott: a bőrteszt egyéb textíliákkal összehasonlítva igazolja, hogy a Cooler matracvédő 1,3 Celsius-fokkal alacsonyabban tartja a bőr hőmérsékletét.

 

A blogbejegyzést készítette: ATP Szövegírás

 

 

 

Debrecen? Irány a Matrac Király!

 

Jó hírünk van! Most már biztos, hogy a debreceniek sem maradnak kényelmes fekhely nélkül, ugyanis május közepén megnyitjuk legújabb üzletünket a városban. Nem kevesebb, mint 600 négyzetméteren minden megtalálható, ami a tökéletes alváshoz szükséges. Budapest, Törökbálint, Kistarcsa, Székesfehérvár, Szeged és Győr után úgy döntöttünk hogy Kelet-Magyarországot is meghódítjuk.

 

                                                                       Debrecen, Nyugati utca 11. 

 

 

 

 

 

 

Matrac, ágykeret, alváskiegészítő? Kinálatunkban megtalálhatók a legismertebb magyar és külföldi gyártók termékei a legnagyobb méret- és típusválasztékban, az egyszerűbbtől az exkluzív stílusokig. A minőségi alapanyagokat a legújabb és legmodernebb gyártási technológiával ötvözik így matracaik mindegyike megfelelnek a legmagasabb kényelmi és egészségügyi követelményeknek. A kiválasztott memory, hideghab, bio vagy rugós matrachoz tömör fa és kárpitos ágykeretet is kínálunk, több stílusban és színválasztékkal, akár egyedi méretben is. Üzletünkben helyet kapott a Yatas Bedding Corner részlege: https://matrackiraly.hu/yatas-bedding-matracok 

 

 

 

 

 

 

 

Matrac és ágykeret választékon túl különböző típusú fix, fej-láb emelős és motoros ágyrácsokat valamint alváskiegészítő termékeket is értékesítünk, melyek a legjobb körülményeket biztosítják a nyugodt és pihentető alváshoz. Ilyenek többek között a legmodernebb technikával gyártott matracvédők, ortopédiai és hagyományos kialakítású párnák, lepedők. Népszerűek a fedőmatracok is, amelyek a nem megfelelő, esetleg túl kemény fekvőfelületet lágyabbá, komfortosabbá varázsolják. Szakembereink  egyénre szabott szaktanácsadással segítenek abban, hogy mindenből megtaláld a tökéletest. Kedvező áron minőségi terméket! 

 

 

 

 

 

 

 

Debrecen meghódítja az országot

 

Nálunk egy új bolt olyan, mint egy új családtag, tehát mindenki kiveszi a részét az ünneplésből! Így aztán a nyitáskor nemcsak Debrecenben várjuk fantasztikus engedményekkel a vevőinket, hanem az egész országban, Kistarcsán ugyanúgy, mint Szegeden, vagy bármelyik fővárosi üzletünkben. Jelentős kedvezmények, kedves személyzet és hatalmas parkolóhelyek várják vásárlóinkat ebben az időszakban is!

https://matrackiraly.hu/uzletek  

 

Matracot, alváskiegészítőt, ágykeretet vásárolnál? Ne keres tovább! Matracszakértőink valamennyi üzletünkben kiváló termékekkel és hasznos tanácsokkal várják a vevőket, mostantól Debrecenben is!

 

 

 

 

Legyen varázslatos az alvásod – egyenesen a csillagokból

 

 

Ha lehet bármilyen alváshoz köthető termékre azt mondani, hogy egyenesen az égből jött, akkor a Tempur pontosan ilyen. Termékei jelenleg a világ egyik legjobbjainak számítanak, hiszen emberek millióinak változtatták meg szó szerint az életét a tökéletes alvás megadásával. Hogyan történhetett ez? A Tempur anyag alapjául szolgáló memóriahabot a NASA fejlesztette ki a hatvanas években az űrhajósok sisakjában létrejövő nyomás csökkentésére. Az anyag viszkoelasztikus, vagyis egyszerre folyékony és rugalmas, amely tökéletesen felveszi a test formáját. A kutatók idővel rájöttek, hogy ez egyben rendkívül kényelmes is a test számára, ezért az anyagot hamar elkezdték gyártani az alváshoz köthető termékekhez. Említettük, hogy a Tempur által továbbfejlesztett memóriahab nem szimplán csak egy memóriahab. A legtöbb a piacon kínált memóriahab anyaga ugyanis már nem a NASA általi kutatásokból származik. A Tempur ellenben kizárólag ezt a receptúrát használja és finomította tovább az alvás tökéletesítésére. Pont emiatt a Tempur antiallergén és atkataszító termékei sokkal nagyobb kényelmet képesek nyújtani a memóriahabos termékek kategóriájában. Érdekesség még, hogy a cég fejlesztése annyira titkos, hogy a gyártását a világon kevesebb, mint tíz ember ismeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitől olyan forradalmiak a Tempur termékei? 

 

 

A viszkoelasztikus tulajdonságai miatt a valódi memóriahab nem nevezhető sem szilárdnak, sem folyékonynak. Valahol a kettő között helyezkedik el. Ezért tökéletesen képes felvenni a test formáját, ami a testhő hatására válik igazán kifinomulttá. Ettől kényelmesen alszunk, és nem zsibbad el a karunk meg a lábunk az éjszaka alatt, hiszen az anyag teljesen megtámasztja a testünket. Ez az, amit általában mindenki ismer a memóriahabos matracokról, viszont érdemes többet is tudni arról, hogy a Tempur mit kínál a vásárlóinak még ezen túl. A Tempur anyagai mikrocellák milliárdjaiból állnak: ezek a kis nyitott cellák egyrészt tökéletesen elnyelik a mozgást és kiegyenlítik a nyomást, másrészt stabilizálják a testünket. Ezért akivel alszunk, az sem zavarhat meg minket az álmunkban a mozgása közben. A nyomáscsökkentő hatás miatt lényegében elnyeli a test önsúlyát. Emiatt nem ébredhetünk elgémberedett és elnyomott, zsibbadt végtagokkal. Alvásunk rendkívül pihentető és maximálisan kényelmes lesz. Matracaikat és párnáikat az egészségügyben is használják, ahol hihetetlen előnyeit a betegek világszerte megtapasztalják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maximálisan odafigyelés minden termék gyártásánál

 

 

A cég olyan szinten komolyan veszi matracainak gyártását, hogy minden egyes termék a hatvan órás elkészítése alatt hatvanhét teszten megy keresztül. A hatvan óra alatt tesztelik többek között a matracok rugalmasságát, anyagminőségét, nyomásállóságát és a varrás kifogástalanságát. Ha a minőségellenőrzés alatt csak egyetlen teszt is sikertelen, a matrac nem kerülhet forgalomba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEMPUR kínálatunk megtkinthető és kipróbálható a MaxCity Lakberendezési Áruház első emeletén található üzletünkben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Széles választék

 

A korlátlanság érzése nem mindennapi szabadsággal ajándékozhat meg. Többek között ezért is ügyelünk arra, hogy a kínálatunkat folyamatosan bővítsük. A nemzetközileg is elismert gyártók palettájából válogatjuk össze azokat a matracokat, kiegészítőket, amik egyetlen célt szolgálnak. Ugye kitalálod, mit? Igen, a te nyugalmadat, békés éjszakáidat. A statisztikák szerint ugyanis az esetek jelentős százalékában a nem megfelelő matrac és/vagy párna okozza a legtöbb problémát. Pedig a megelőzés nemcsak egyszerű, hanem roppantul kényelmes is egyben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Éljenek az innovatív ötletek!

 

A trend ezt a területet sem hagyja érintetlenül, de nem úgy, ahogy amúgy a divattervezők tollait vagy éppen a formatervezők skicceit irányítja. A trend irányzatai ebben az esetben a legújabb innovációkat takarják, vagyis azokat az újításokat, amik nem meglepő módon újfent csak egyetlen egy célt szolgálnak: még mindig a te komfortodnak a fokozását. A vállalatok kitesznek magukért, ez kétségtelen, mert időről időre olyan megoldásokkal rukkolnak elő, amik a kényelem újabb szintjét teszik elérhetővé, miközben nem egyszer számtalan egészségügyi pozitívum is bezsebelhető. Mi ezeket a fejlesztéseket figyeljük, és hozzuk el neked, hogyha úgy akarod, akkor az életed, na meg az éjszakáid részeivé tehesd őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Nem minden a matrac

 

Bár tény és való, hogy a fekvőfelület milyensége prioritást élvez, de ha ez megvan, akkor a kiegészítők minősége sem elhanyagolható szempont. Például nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú párnára hajtod le nap, mint nap a fejedet. A mai napig sokan hajlamosak félvállról kezelni ezt a területet, viszont mi nem győzzük hangsúlyozni azt az ezeréves mondást, ami ebben az esetben is igaz: a részletekben bújik meg a lényeg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Elfogadsz egy jó tanácsot?

 

A bőséges választék láttán teljesen rendben van, ha úgy érzed, elbizonytalanodtál. Most akkor mire szavazz? Mi a te utad? Melyik az a matrac vagy kiegészítő, ami a legteljesebb mértékben megfelel az egyéni igényeidnek? Felelősségteljes döntések ezek, amikben, ha szeretnéd, szívesen segítünk. Tapasztalt kollégáink a lehető legnagyobb szakmai hozzájárulást nyújthatják neked a választás dilemmáiban, tisztává varázsolva ezzel a kezdetben kicsit összekuszálódott képet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Próba szerencse

 

Azzal is tisztában vagyunk, hogy beszélni valamiről, illetve kipróbálni valamit, az két külön univerzum. Így aztán az ország nagyvárosaiban tizenkilenc hálószoba-stúdióban várunk személyesen, ahol kipróbálhatod azokat a termékeket, amikről a leírások, a képek alapján úgy gondolod, szóba jöhetnek. A tapasztalatnál nincsen biztosabb érv, bizonyíték és magyarázat. Ráadásul személyesen a közben benned felmerülő kérdésekre is azonnal válaszokat kaphatsz, ezáltal ténylegesen gördülékennyé válhat a vásárlás. Mert tudod, a célunk az, hogy végre az éjszakáidban is megtalálhasd a neked mindenkor kijáró nyugalmat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Párnával vagy anélkül?

 

Nulladik lépésben célszerű ránézni arra, hogy érdemes-e párnával aludni, vagy a matracok kínálta kényelem bőven elegendő-e. A helyzet az, hogy akad, akinek egyszerűen nem fekszik, hogy valamire ráfeküdjön. Mert kényelmetlen, mert nyom, mert kellemetlen érzetet nyújt. Mondjuk azért ezekben az esetekben esélyes, hogy a fej alá bepréselt variáció a legkevésbé sem alvásbarát választás. De nyilván van, akinek a legjobb párna sem megfelelő. Szóval igen, olykor előfordulhat, hogy nem marad más, mint a külső szemmel nézve kicsit aszketikus benyomást keltő párna nélküli alvás. Viszont ha így nem igazán tudod elképzelni az éjszakáidat, akkor megnyugtatunk: nem is kell. Úgyhogy következzen a három toplistás ajánlat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Háton, hason vagy oldalt? Mindegy!

 

A Tempur Ombracio speciális kialakításáról híres. A dizájn külső szemmel nézve sem mindennapi, és ez abszolút pozitívan értendő. A különleges bemélyedések a párnatest oldalán egyetlen célt szolgálnak, mégpedig a könnyed lélegzés biztosítását. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy azért telnek roppantul zaklatottan az éjszakáik, mert a légzésük csupán felületes, kapkodó. Bizony ennek a hátterében a nem megfelelő kitámasztás is állhat, ami valóban gátat vethet a levegő szabad áramlásának – de nem a gyártó kínálta termék világában. Ezt a párnát ugyanis úgy fejlesztették ki, hogy alvási pozíciótól függetlenül kitűnő alapként szolgáljon. Mindegy, hogy te a hasadon fekve szereted tölteni az éjjeleket, vagy szívesebben pihensz a hátadon. Ez az a termék, ami minden felmerülő igényednek maradéktalanul megfelelhet, ráadásul méretek tekintetében is nyugodtan szemezgethetsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szív- és fejmelengető érzés mindenkinek jár

 

A spanyol Gomarco Innogél párnája a melegség érzésével ajándékozhat meg. Hogy mire gondolunk? A 3D-s streccshuzattal – ami egyszerűen lehúzható, kimosható – rendelkező termék anyaga Visco Innogel, ami egy nagysűrűségű viszkoelasztikus hab és hőszabályzó gél ötvözete. Hogy ez magyarul mit jelent a gyakorlatban? Azt, hogy ennek a speciális anyagnak hála a párna minden évszakban, a külső tényezőktől függetlenül kellemes testmeleget biztosít. Vagyis az alvás közbeni ideális hőfok és páratartalom garantálható, akárcsak mindennek köszönhetően a maradéktalanul relaxáló pihenés. Ráadásul az anyag optimális sűrűsége borítékolja a megfelelő nyakkitámasztást, miközben a tartósság sem kérdéses az esetében.

 

 

 

 

 

 

 

 

Viszlát, stressz, viszlát, elektromágneses kisugárzás

 

A Magnasand Therapy párna szívét-lelkét és anyagát egy speciális, mágneses gyógyhomok adja, ami nagyjából húsz ásványi anyagot tartalmaz. A fekete homok képes a kívülről érkező elektromágneses sugárzásokat elnyelni, ezáltal stresszmentes pihenést biztosítva. Azon keresztül, hogy a feszültség érzékelhetően mérséklődik, a test sokkal könnyedebben és mélyebben képes ellazulni. Arról sem ildomos megfeledkezni, hogy a megfelelő alvás lelki szinten is elengedhetetlen. Tehát ha a pihenés a mindennapi stressz kezelésének aktív részévé válhat, akkor a felüdülés az ébren töltött órákban ezerszázalékosan garantálható.

 

 

 

 

 

 

 

Mi az a Black Friday?

A sokat emlegetett, a sokak által várt, a világot meghódító Black Friday, magyarul Fekete Péntek a vásárlás ünnepe. Hivatalosan az amerikai hálaadás utáni első péntek a nagy nap, de egyre több cég – ahogy mi is – egész hétvégén át tartó kedvezményekkel rukkol elő. Ez az a pillanat, amire sokan várnak és készülnek. Az vitathatatlan tény, hogy például a matracaink esetében ez a kedvezmény forintra átszámolva egy cseppet sem csekély. Az ilyen módon megspórolt pénz visszaforgatható a beruházásba, hogy kiegészítők is kerülhessenek például a kosárba. Ez az az alkalom, ami interneten kényelmesen kihasználható, ám személyesen sem sokkal bonyolultabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért annyira jó ötlet ilyenkor matracot venni?

A kérdés jogos, azért, mert megéri! Mégpedig nagyon megéri! Tehát ha lassan aktuálissá válik a matraccsere, akkor ildomos kivárni ezt a dátumot. Majd ha beköszönt a Fekete Péntek, akkor had szóljon! Akár az egész család karácsonyi ajándékozása is megoldható ilyenkor. Kényelmet, egészséget adni a szeretet ünnepén díjnyertes ötlet, egyúttal olyan figyelmesség, aminek a valós értéke felbecsülhetetlen.

 

Az is előfordulhat, hogy már régóta érlelődik a csere gondolata, csak éppen a feltételek hiányoztak hozzá. Idáig! Nem érdemes tovább várakozni a jobb lehetőség reményében, ugyanis ennél jobb aligha akad az év egészében.

 

 

 

 

Ajánlatos előre felkészülni a vásárlásra?

Igen, bár sokan ezt a lépést ignorálják az életükből. Minek előre gondolkodni? November 25. és 27. között Black Friday-hétvége a Matrac Királynál. Ennyi. Ezek a legfontosabb tudnivalók. Vagyis 27-én késő este is bőven ráér kiválasztani azokat a termékeket, amik a befutók? Nem biztos.

 

Nos, a Fekete Péntek nem a ráérős emberek időszaka, azon egyszerű oknál fogva, mert rengetegen szeretnének élni a kiemelkedő lehetőségek valamelyikével. Vagyis az akció addig tart, amíg van, amire vonatkozzon. Márpedig ha tömegek „támadják” meg az üzleteket és a weboldalt, majd rendelik meg a kiszemelt matracukat, akkor előfordulhat, hogy az utolsó nap estéjére már nem elérhetőek azok a modellek, amik egyébként a személyes kedvencek. 

 

Halogatás helyett tehát a legjobb taktika előre megtervezni, hogy melyik az a matrac, amelyik a legmegfelelőbb tulajdonságokkal büszkélkedik, majd célszerű időben kipróbálni azt az egyik üzletünkben. Szakértő kollégáink örömmel segítenek a választásban – egy rövid egyeztetés után biztosan sikerül majd megtalálni a tökéletes modellt. Mivel a Matrac Király kiemelkedő raktárkészlettel rendelkezik, azonnali kiszolgálással tudjuk kielégíteni a legtöbb igényt, ezzel is bebiztosítva a Black Friday sikerét. Hajrá!

 

 

 

 

 

 

 

Két dolgot megszokhatott, aki figyeli a Magyarország egyik legnagyobb választékát kínáló Matrac Királyt: egyrészt csakis kivételes minőséget képviselő brandek termékeit forgalmazzuk, másrészt folyamatosan keressük a nemzetközileg elismert gyártókkal való együttműködés lehetőségét. Ennek a két alapelvnek köszönhető, hogy immár a török Bambi Bedding matracai is elérhetők az ország különböző szegleteiben található 18 üzletünkben.

 

 

 

 

Mit kell tudni a Bambiról?

 

A cég, amely az egyik legismertebb márka Törökországban, 1965-ben alapult, majd 1997-ben vette fel jelenlegi nevét. A széles körű elismertség a legutóbbi évtizedben érkezett meg a vállalathoz, ekkor indult be igazán a matracok és ágyszettek nemzetközi értékesítése. Titok nincs a sikerek mögött: ezeket annak köszönheti a gyártó, hogy mindig a legmagasabb színvonalat célozta meg, folyamatosan emelte a termékek minőségét, illetve alkalmazkodott a felhasználói visszajelzésekhez. A termékek elkészítéséhez innovatív technológiákat követő gyártósorokat használnak, míg a cég működését több mint ezer munkatárs segíti a 70 ezer négyzetméteres telephelyen. Előszeretettel alkalmazzák az új generációs megoldásokat, illetve a minőségi alapanyagokra esküsznek, ezeket nemzetközi szabványoknak megfelelően hasznosítják. A Bambi olyan termékeket készít, amelyek megkönnyítik az emberek életét, pihenését, így a cég a globális márkává válás útjára lépett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Matrac Királynál a Bambi felsőkategóriás matracai, ágyszettjei, éjjeli szekrényei elérhetők. Melyek ezek? Nézzünk néhány népszerű modellt!

 

 

 • Latextra: egy 33 centiméteres, félkemény táskarugós matrac. A rugók külön lettek becsomagolva, amitől tökéletesebb az alátámasztás, illetve a testsúly is jobban oszlik el a fekvőfelületen. A gerinc megfelelő helyzetben tartása biztosítja a kényelmes alvást, illetve kizárja az áthullámzást, így az egyik fél sem zavarja mozgásával a másik nyugalmátalvás közben. A matrachoz azonos nevű ágykeret is elérhető.

 

 

 

 

 

 • Borjen: a 34 centis modellben a rugórendszer előnyei ugyanazok, mint a Latextra esetében, míg a higiéniát és komfortot a bórásványokkal kevert, nagysűrűségű hideghab és a Hyper Soft komforthab biztosítja. Ez utóbbi felel a tökéletes testgörbe követéséért, ami a legfinomabb érzést biztosítja a testnek, de kifejezetten kellemes a táskarugós matrac tapintása is. A matrachoz azonos nevű ágykeret is elérhető.

 

 

 • Magnasand Therapy: a tökéletes és pihentető alvást szolgálja a 34 centis táskarugós matrac. Fő jellemzője, hogy a gyártásnál egy olyan speciális, mágneses gyógyhomokot alkalmaznak, amelyet évszázadok óta használnak a gyógyításhoz. A homok hatására mérhetően csökken a testben a stressz, illetve ellensúlyozódik az a káros hatás, amit a körülöttünk lévő elektronikai eszközök okoznak a szervezetnek. Díjnyertes termékről van szó: a Magnasand Therapy az isztambuli kereskedelmi kiállításon a legkiválóbb fejlesztés díját nyerte el. A matrachoz azonos nevű ágykeret is elérhető.

 

 

 

 

 • Multisleep: a Bambi Multisleep matraca 32 centiméter magas, felsőkategóriás, sőt inkább luxus besorolású táskarugós matrac, ami az egyedülálló Comfort Balance technológiával készül, így nem csak látványos kialakításával, de lehengerlő kényelmi szintjével is közönségkedvenc lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Thermo Control, Bamboo Sleep, Comfort Balance: az ágyneműtartós, kárpitos ágykeretek között a fenti matracokhoz tartozó termékek mellett további dizájnok is elérhetők. Ezek önállóan is képesek beragyogni a hálószobát, de még ütősebb az összkép, ha a hozzájuk illő éjjeli szekrény egészíti ki őket. Jó hír, hogy egyedi színekben is rendelhetők, így bármilyen enteriőrbe eredményesen beilleszthetők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  A Bambi Beddig matracai és ágykeretek bevezető kedvezménnyel kaphatók a Matrac Királynál! Keresd a kinézett modellt üzleteinkben!

 

 

 

 

Néhány éve egészen elkeserítő hír jelent meg a médiában: Spanyolország déli részén találtak egy élettelen ámbráscetet, amelynek gyomrában 29 kilogramm tengeri hulladék, főként műanyag volt. Elképesztő szám, ráadásul hozzá kell tenni, hogy az állat halálát is ez okozta: a teste nem bírta feldolgozni az idegen anyagokat, ami végzetes hashártyagyulladáshoz vezetett.

 

 

 

 Több műanyag, mint hal

 

Elgondolkodtató becslés, miszerint évente 8 millió tonnával nő az óceánjainkban található műanyag mennyisége, de az is, ha kiszámoljuk, hogy ebben az ütemben haladva 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal… Nem kérdés, hogy tenni kell ez ellen, talán az utóbbi években meg is mozdult valami – a környezettudatosság az egyik legfontosabb értékké vált. Egyénként ehhez le kellene szokni az egyszer használatos műanyagokról, illetve szelektíven gyűjteni a szemetet, céges szinten pedig meg kell próbálni azokat az újrahasznosítható műanyagokat felhasználni, amelyek rendelkezésre állnak. Éppen ezt teszi beszállítónk, Törökország egyik legismertebb brandje, a Bambi Bedding!

 

 

 

  

 

 

 

 Forradalmi újítás a Bambitól

 

A Matrac Király kínálatában is megtalálható Nirvana matrac esetében használja a gyártó a Seaqual huzatot, amit az óceánok tisztításából származó műanyag újrahasznosításával, illetve természetes anyagok hozzáadásával alakítanak ki, védve a természetet. A módszerrel a huzat készítése csökkenti a globális műanyaghulladék mennyiségét, eközben megspórolja az egyéb mesterséges anyagok felhasználását. A Seaqual huzat előállításához speciális technológiára van szükség, ám ez egy olyan innováció a Bambi részéről, amelyet örömmel dolgoztak ki a tudatosabb gyártási folyamatok megvalósításáért. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit tud még a Nirvana matrac?

 

A nirvana szó jelentése az indiai vallásokban a végső szellemi állapot elérésére, az isteni léttel vagy tiszta tudattal történő egyesülésre utal. Ha a Nirvana matrac esetében túlzásnak is tűnhet ez az állítás, az biztos, hogy a teljes kipihentség állapotához bárkit hozzásegíthet ez a 35 centiméter magas, felsőkategóriás táskarugós matrac.

 

A Nirvana egy félkemény megoldás, a gyártó szerint tízes skálán hatos keménységűnek felel meg. Dupla táskarugórendszer található benne, ami azt jelenti, hogy a rugók két szinten helyezkednek el, a felső feladata a jobb szellőzés biztosítása, az alsóé a test tökéletes alátámasztása. Mivel független rugózású, a használatával a két felén fekvők egyáltalán nem befolyásolják a másik nyugalmát – aki aludt már örökmozgó mellett, pontosan tudja, miért fontos ez. A speciálisan kialakított szövet lágy tapintású, főként pamutot tartalmaz, emiatt jól vezeti el a nedvességet, száraz és kellemes mikroklímát biztosít. A tökéletes testgörbe követéséért a Hyper Soft Extra Comfort hab felel, így a Bambi Nirvana maximális komfortot biztosít az alvás teljes idejére.

 

 

 

 

 

A Bambi Bedding matracaira, így például a Nirvana modellre is 45 százalékos bevezető kedvezmény jár a Matrac Királynál!

 

 

 

Tizenkilencedik a sorban

 

Törökbálint, Budapest, Kistarcsa, Székesfehérvár, Győr, Szeged, Debrecen, Szombathely és Nyíregyháza után Kecskemétet is bevette a Matrac Király, azaz az alföldi városban nyitottuk meg sorrendben tizenkilencedik üzletünket. Kiemelkedő célunk, hogy Magyarország minden szegletébe elvigyük az alvás világának legfontosabb brandjeit, a minőségi matracok és kiegészítők széles választékát, ennek részeként jelentük meg Bács-Kiskun megye székhelyén. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minőség 300 négyzetméteren

 

A Matrac Király Kecskemét a Szövetség tér 5. szám alatt található, ahol 300 négyzetméteren lehet válogatni a legújabb termékekből, illetve lehet megismerkedni a nemzetközi szinten jegyzett márkákkal, azok csúcsminőségű megoldásaival. Aki ismeri a Matrac Királyt, az pontosan tudja, milyen vásárlói közeggel találkozhat az üzletünkben, aki viszont nem, annak eláruljuk: kollégáink kiemelten figyelnek a szakértő tanácsadásra, emellett pedig biztosítják minden vásárló számára a kinézett termékek kipróbálását, így nálunk csakis olyat vásárol meg az ember, amelynek minőségében saját maga győződhetett meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyedi stílusok, gyors kiszolgálás

 

Mivel pontosan tudjuk, hogy minden vásárlói igény más és más, igyekszünk alkalmazkodni, kiszolgálni az összes felmerülő kérést. Ehhez egyedi stílusok, méretek és színek állnak a rendelkezésünkre, valamint hatalmas raktárkészlet, ahonnan gyors kiszolgálással teljesítjük a rendeléseket. A Matrac Király Kecskemét városában is ugyanazokkal az akciókkal van jelen, mint a többi üzletében, így bizonyos matracok akár 20, 30 vagy 40 százalékos kedvezménnyel is megvásárolhatók. Ki kell emelnünk, hogy alkalmazkodtunk a vásárlóink kéréséhez, így a hétköznapok mellett szombaton és vasárnap is nyitva vagyunk, azaz a hét minden napján ellátogathatnak hozzánk az érdeklődők. 

 

 

 

Nemzetközileg elismert brandek

 

A Matrac Király kecskeméti kirendeltségének kínálatában kiemelt helyet foglalnak el a fa és kárpitos ágykeretek, a hideghabos és memóriahabos matracok, a különböző alváskiegészítők, valamint fontos szereplő a nemzetközileg elismert brandek közül a Bambi Bedding és a Yatas is. Előbbi egyedi kivitelezéseivel és újdonságaival jelenik meg, míg utóbbi egy komplett Yatas Corneren belül mutatja be csúcsminőségű kínálatát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matrac Király, Kecskemét – a nyerő párosítás!

 

Jó hír tehát, hogy immár Kecskeméten is elérhető a Matrac Király kiemelkedő kínálata, valamint az ahhoz társuló elsőrangú kiszolgálás és szakértő segítség. Ha nyugodt pihenésre vágysz, valamint kellemes éjszakákat töltenél el a hálószobában, ehhez minőségi matrac, illetve minőségi kiegészítők kellenek. Ezeket gyorsan, egy helyen be lehet szerezni a Matrac Királynál – immár Kecskeméten is!

 

 

Mitől zöld egy matrac?

 

A kérdésre adott válasz akár egy szóval is összefoglalható. Attól, hogy Gomarco. Ezt támasztja alá legalábbis a spanyol világmárka legújabb kollekciója, a Nature. A matracpiac meghatározó szereplője hallgatott az új idők szavára, komolyan vette a környezettudatosság jelszavát, és olyat alkotott, ami nemcsak zöld, hanem tartós, megbízható és minőségi is egyszerre.

 

 

 

 

 

A Nature kollekció a legújabb technológiát ötvözi a természetes anyagokkal. Erre remek példa a műanyag és a pamut találkozása. A matracok környezettudatosságát tehát az adja, hogy az óceánokból összegyűjtött PET palackok újrahasznosításából nyert műanyagot ötvözték természetes pamuttal.

 

 

 

 

Az összes varratot képező szál szintén PET palackból kivont anyagból készült. Ez a technika nemcsak azt eredményezi, hogy Ön végre zöld terméken pihenhet, hanem azt is, hogy egy lélegző, természetes és rendkívül kényelmes fekhelyen teheti ezt meg. Vegyük sorra, a kollekció mely darabjai találhatók meg a Matrac Király kínálatában.

 

 

Gomarco Natur Soft

Ez egy 28 centiméter magas, félkemény, környezettudatos táskarugós matrac. Alapját az úgynevezett Spring Sac Firm, kemény táskarugó rendszer képezi. A matracot speciális hideghab oldal megerősítés övezi. A komfortrétegében megtalálhatóak a saját fejlesztésű, úgynevezett Aquapur magas sűrűségű HR hideghab rétegek, illetve a lágy Supersoft anyag. Ez tökéletes tehermentesítést és komfortot biztosít. A természetes pamuttöltet pedig garantálja a tökéletes szellőzést.

 

 

 

 

Gomarco Natur UP

32 centiméter magas, hétzónás, félkemény, környezettudatos táskarugós matrac. Alapját az úgynevezett Comfort Sac 7z, félkemény táskarugó rendszer képezi. A matrac oldalát speciális hideghab oldal megerősítés övezi. Hasonlóan a Softhoz, szintén Aquapur hideghab rétegek, és Supersoft anyag található benne a tökéletes tehermentesítés érdekében, mindezt pedig a természetes pamut teszi remekül szellőzővé. 

 

 

 

 

Gomarco Natur Firm

A Gomarco környezettudatos matracainak szintén 28 centiméteres verziója. Ennek alapját az úgynevezett Spring Sac Soft, félkemény táskarugós rendszer képezi. Ennél a terméknél is speciális hideghab támaszt alá, Aquapur HR hideghab rétegek és Supersoft anyag találhatók benne. Nem hiányozhat a PET palackból készült varrat és a szellőző pamut sem. 

 

 

 

Környezettudatos, de kényelmes, megbízható és pihentető fekhelyre vágyik? Keresse a Matrac Király üzleteiben a Gomarco Nature kollekcióját!

 

 

 

A kapokfa, másik nevén gyapotfa a világ számos pontján él és terem. Még idős korában is hoz gyümölcsöket, amikben értékes magok várakoznak a felhasználásra. A magokat egy cellulózból és lenből álló vattaszerű, rostos, sárgás-fehér színű anyag öleli körül. És ez a különleges „burok” az, ami sokkal többre rendeltetett annál, mint arra a legtöbben gondolnának. Ugyanis ez a nem mindennapi textúra biztosítja a Kapok Naturel táskarugós matrac belsejét.

 

A töltelék aktív réteg, ami ráadásként 100 százalékban természetes, azaz a kapokrostot semmilyen egyéb szintetikus adalék nem hígítja fel. És hogy mire jó mindez? A kapok kiemelkedő légáteresztő tulajdonságának hála a nedvesség könnyedén elpárologhat, így az izzadásgátlás is megvalósulhat. Vagyis az alvás kényelme, egyúttal magas minősége garantálható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi az, amit még kaphatsz a Kapok Naturel táskarugós matractól?

 

A 31 centiméter magas, félkemény matrac táskarugórendszerrel büszkélkedik. A külön becsomagolt rugóknak hála az alátámasztás kifogástalan, a testsúly eloszlása a fekvőfelületen pedig egységes. Az áthullámzás esélye a nullára redukálható ilyen módon, ráadásként a gerinc alakjának megfelelő helyzetben tartása kényelmet, egyúttal egészséges alvási körülményeket teremt. A testgörbe hibátlan lekövetése olyan komfortot borítékol, ami önmagában kényeztető hatást kelt, miközben a matrac tapintása is extrán bársonyos.

 

A matrac négy szellőzőnyílása gondoskodik a maradéktalan légáramlásról. A mozgatás nem okozhat problémát a két, oldalt elhelyezkedő fogantyúnak köszönhetően, amelyek kötött szövetből készülnek, így kellő strapabírást, strammságot képviselnek. A matracot borító szövet nagyrészt pamutot tartalmaz, ami szintén a légáteresztés egyik bajnoka, így a mikroklíma is a nyugtató, regeneráló pihenést támogatja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért nem hallani többet a kapokrostról?

 

A kapokfa jelentősége akkor kezdett el csökkenni, amikor a szintetikus, mesterséges anyagok feltűntek a piacon, olcsóbb alternatívaként szolgálva. Igen ám, de azt mondanunk sem kell, hogy ezek a variációk a legkevésbé sem természetesek, egészségesek, így aztán a matracok belsejében semmi keresnivalójuk nincs.

A kapokfa egyébként kifejezetten érdekes növény. Évente akár négy métert is nőhet, ha elegendő fényhez jut, így elérheti akár az ötven méteres magasságot. A virágzása idején a lombkoronája teljesen kopasz, ugyanis a beporzását nem méhek, hanem denevérek végzik, amelyek levelek híján könnyen hozzáférnek a táplálékukként szolgáló nektárhoz. Ebből kiderül, hogy a fa éjszaka virágzik, ami önmagában különlegessé varázsolja. Magát a fát is előszeretettel hasznosítják, főleg a termőterületein élő népek – bár nem igazán tartja meg a csavarokat, szegeket, ugyanakkor kiválóan faragható, a régmúltban éppen ezért kenuk alapjául szolgált.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kapok Naturel táskarugós matrac életre szóló alvási élményt kínál?

 

Igen. Olyannyira, hogy ha egyszer megtapasztalod, milyen a kapokrost által nyújtott komfortérzet, garantáltan ragaszkodsz majd hozzá. A felsorolt pozitívumokat hosszútávon kiélvezheted, hiszen a matrac minden egyes jellemvonása tartósságról, ellenállóságról tanúskodik. A befektetésed abban a pillanatban megtérül, amint az édes álmokat hozó, testet és lelket egyaránt pihentető éjszaka a matrac lágy ölelésében érkezik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jöhet a romantika?

A francia vintage stílus lelkét a romantika, elegancia és nőiesség hármasa adja. A régi, klasszikus darabok ilyen formán főszerephez juthatnak. Még a kopottabb variációk is teret-helyet nyerhetnek. A lényeg, hogy a környezetet belakó bútorok, textíliák kellemes érzéseket keltsenek, emlékeket ébresszenek. Tudod, hogy egykor mi jellemezte a párizsi szalonok hangulatát? Ha igen, akkor ezt a régmúltat idéző, igéző kellemet eredményesen becsempészheted az életedbe, életteredbe. Ha nem? Semmi vész! Mivel 2022-ben az eklektika arat, így jöhet a válogatás, a különféle stílusjegyek kombinálása és a valami új létrehozása. A modern és a klasszikus kart karba öltve formálhatja át az otthonodat.

 

Szóval csak lazán! Ha olyan bútorok, például ágykeretek tetszenek, amik régies hatást keltenek, de a vadonatúj kelmék is elvarázsolnak, akkor a két világot bátran egységessé kovácsolhatod. Ez az az év, ami a szabadságról, az ízlés nyílt és kontroll nélküli megéléséről szól. Úgyhogy nyugodtan félredobhatod a megmondó újságokat, vagy a lexikonokat, mert idén az a menő, ami neked befutó! Se több, se kevesebb!

 

 

 

Feketén fehéren a színekről!

A helyzet az, hogy a 2022-es esztendő a meleg, nyugtató árnyalatok éve. Az aranybarna változatai, a pasztellszínek egyformán melegséggel ajándékozhatják meg az otthonodat. A bekuckózás, a biztonság hangulata az, amit a paletta ezen árnyalatai megvalósíthatnak, és ez az a légkör, amiben a jó közérzet megteremtése nem feladat, mert már adott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi a helyzet a praktikummal?

Az ágy az egyik legfontosabb bútor, ami ugyan kétségtelenül látványos, de azért a funkcionalitása az elsődleges. Akkor most legyen régies, újszerű, aranybarna, esetleg rózsás? Vagy kényelmes, nyugodt álmokat hozó, testet és lelket támogató? Nem ezek a legfőbb dilemmák. A legfontosabb kérdés, hogy miért kell választani a kinézet és a komfort között? Hát nem attól válik az egész kerekké és teljessé, hogy mindkettő megjelenik, egységet alkot benne? De igen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgyhogy félre a sarkításokkal és szélsőségekkel. A 2022-es ágytrend azt diktálja, hogy hallgass a szívedre, egyúttal a testedre. Ha a matrac kiválasztása a tét, akkor a maximális, egészséges mikroklímát borítékoló környezet megteremtésénél nincsen lényegesebb cél. Aztán, ha a részletek a helyükre kerültek, akkor jöhetnek az egyéb kiegészítések. Köztük az olyan textíliák, amik színekkel, mintákkal ajándékozhatják meg a fekhelyedet, alkalmazkodva annak formavilágához és megjelenéséhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkor a szabály az, hogy nincs szabály?

Valahogy így. Az ízlésed világítótoronyként szolgálhat, mutatva az utat a színes, világos-sötét stíluskáoszban, amiből aztán olyan harmonikus, egységes és önazonos végeredmény születhet, ami rólad szól. Rólad szól, akárcsak a 2022-es esztendő. Úgyhogy lakberendezésre fel, félre a félelmekkel! A régi és az új most együtt ellenállhatatlan, vonzó, különleges, megismételhetetlen egészet alkothat. Olyan módon, ami komfortos, barátságos és ismerősen megnyugtató a számodra.

 

 

 

 

100 százalékban spanyol

 

A több évtizedes múltra visszatekintő Dolce Confort tulajdonosai kínosan ügyelnek rá, hogy a brand által gyártott és forgalmazott termékek 100 százalékig Spanyolországban készüljenek. Nem viszik a termelést olcsóbb munkaerő reményében például Ázsiába, ehelyett a legtöbb esemény a székhelyükön, Yecla településen, Murciában zajlik, méghozzá a legfejlettebb technológiával, több mint 7000 négyzetméteren. A cég jelmondata szerint a központban a vásárló áll, ezért minden terméket úgy terveznek, hogy az a mindennapok részévé válhasson a háztartásokban, valamint éjszakáról éjszakára biztosítsa a nyugodt pihenés körülményeit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendi és meglepő újítások

 

A cég nem ül a babérjain: folyamatosan újítanak. Céljuk, hogy időről időre felülmúlják önmagukat, így elkötelezettek az innováció, illetve a kutatás-fejlesztés mellett – ehhez első osztályú géppark biztosítja a kifogástalan feltételeket. Tervezőik mindig a legújabb trendeket és a legmeglepőbb szöveteket keresik, amelyek megvalósítják a természetesebb pihenést. Kézi gyártással alkotják meg a matracok minden részletét, maximális figyelmet fordítanak a részletekre. A termékek elkészítéséhez a legjobb megoldást keresik, az avantgárd anyagoktól a technológiai szövetekig mindent kipróbálnak. A Dolce Confort büszkén hirdeti a vállalat legfontosabb értékeit: összetartozás, őszinteség, kiválóság, csapatmunka. Ezek mentén képes a gyártó elérhető áron is csúcsminőséget előállítani.

 

 

 

 

 

 

Főszerepben a környezettudatosság

 

Ki kell emelnünk, hogy a Dolce Confort a regionális fa- és bútoripari technológiai központ tagja, ami bizonyítja, hogy tiszteletben tartják a nyersanyagokat és a környezetet. Olyan szöveteket használnak, amelyek szigorú teszteken estek át, így semmiféle káros anyagot nem tartalmaznak – ezt a nemzetközileg bejegyzett OEKO-TEX Standard 100 védjegy bizonyítja. Az átfogó termékellenőrzésekkel és a vállalati auditjaikkal válik biztosíthatóvá a fenntartható, iparági szintű tudatosság, illetve a vegyi anyagok kezelésével kapcsolatos felelősségvállalás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit kínál a Matrac Király?

 

A Dolce Confort több remek terméke elérhető üzleteinkben, ilyen az Ice & Hot, az Imperial Resort, a Helix Hybrid, a Seiland, Byron Hibrid, Infinity, Slhoutte, Gotland Hibrid, Holbox táskarugós matrac. Ezeknél a rugórendszer kialakításánál minden rugó külön van becsomagolva, így tökéletesebb lesz az alátámasztás, illetve a testsúly is jobban oszlik el a fekvőfelületen. A gerinc alakjának megfelelő helyzetben tartása biztosítja a kényelmes alvást, illetve kizárja az áthullámzást a matrac felületén, így az egyik fél sem zavarja a másik nyugalmát a mozgásával. Meg kell említenünk a spanyol cég által kifejlesztett Dream Cooler matrachuzatot, amit az Ice & Hot matracnál is alkalmaznak. A lényege, hogy a huzat hőátadási képessége magasabb, mint a természetes és szintetikus szálaknak, így biztosítja a test hűvös érzetét, maximalizálja az alvás minőségét. A tesztek bebizonyították, hogy a Dream Cooler 1,3 Celsius-fokkal alacsonyabban tartja a bőr hőmérsékletét, ami rengeteget számít egy alvás során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jól hangzanak a felsoroltak? Kipróbálnád a spanyol gyártó matracait? Jó hírünk van: a Dolce Confort termékei kiemelt 30 százalékos kedvezménnyel kaphatók a Matrac Királynál!

Kitaláltuk, hogyan varázsolhatnánk üzleteink kínálatát vásárlóink otthonába: létrehoztuk a 3D virtuális séták lehetőségét, amelyeken keresztül bárki végignézheti kínálatunk valósághű mását a virtuális világban. Ez a megoldás magasabb szintre emeli az online vásárlás lehetőségét, újszerű, teljesebb élményt nyújt az otthoni választáshoz.

 

A Matrac Király birodalma egyre nagyobb. A 2020-as események, a koronavírus-járvány és az ahhoz köthető korlátozások ellenére is nyíltak tavaly új üzleteink, így már összesen 18 helyszínen várjuk vásárlóinkat az alvás világának ismert márkáival, csúcsminőségű termékekkel, Magyarország egyik legnagyobb választékával, az egyszerűtől a luxusig.

 

Az otthonába varázsoljuk csúcsminőségű termékeinket

Fontosnak tartjuk a személyes kapcsolattartást, a termékekhez köthető helyszíni tanácsadást, ám természetesen azt is tapasztaljuk, hogy az új helyzetben kevesebben szeretnek kimozdulni otthonukból. A Matrac Király üzletei a megszokott színvonalon várják az érdeklődőket, eközben azonban elkezdtünk dolgozni egy olyan megoldáson, amellyel a vásárlóink otthonába varázsolhatjuk egyedülálló kínálatunkat.

Örömmel jelenthetjük be, hogy ebből az ötletből kiindulva elkészültek a 3D virtuális sétáink, amelyek segítségével egy karosszékben ülve, a számítógép segítségével bebarangolhatóak üzleteink, kiválaszthatók a legjobban tetsző termékek, amelyekről aztán egyetlen kattintással minden információ elérhető, majd a webáruházunkon keresztül a vásárlás is lebonyolítható.

 
Mit kell tudni a 3D virtuális sétákról?

Olyan oldalt készítettünk, amelynek segítségével szaküzleteinkről hiteles képet kaphatnak vásárlóink, akik egy virtuális séta keretében szétnézhetnek a forgalmazott termékek között egy háromdimenziós alkalmazás használatával. A bemutatótermek a valóságnak megfelelően lettek digitalizálva, így az érdeklődők otthonról, egy laptop vagy okostelefon segítségével bármikor, azaz nyitvatartási időn túl is „körbesétálhatnak” nálunk.

A virtuális üzletekben szabadon közlekedhetnek, minden terméket körbejárhatnak, a színes pontokra kattintva pedig bővebb információhoz juthatnak, valamint a honlapunk aktuális cikkén keresztül akár azonnal meg is rendelhetik a kinézett terméket. Ráadásul, ha rendelkezünk VR szemüveggel, a virtuális valóságban is körbejárhatjuk a kiválasztott üzletet.

 

Sétálja körbe, mérje le, vegye meg

A közlekedéshez mindössze a fel, le, jobbra és balra billentyűk használatára lesz szükség, valamint az egér alkalmazására, amellyel a színes gombokra kattintva elérhetővé válnak a további lehetőségek. A bal sarokban található „Measurement” ikon segítségével méretet is vehetnek a termékről, pontosan lemérhetik, melyik lesz az ideális választás, emellett a lakberendezési tervekbe méretarányosan be lehet illeszteni a kinézett hálószobabútort.

A 3D virtuális sétáink kínálata folyamatosan bővül, ezeket az Üzleteink menüpontokban lehet elérni. Jelenleg a törökbálinti Max City Yatas Bedding Store, a Max City Cilek márkabolt, illetve a győri, a szombathelyi és a debreceni kirendeltségünk járható körbe virtuálisan. Próbálja ki, meglátja, megéri!

 

A blogbejegyzést készítette az ATP Szövegírás – klikk a részletekért!

 

 

Matrac? Yatas!

Nem kis meglepetéssel készült a Yatas csapata ebben a hónapban, az ágyszettek és matracok 30-40 százalékkal olcsóbban kaphatók a Matrac Királynál. De miért tart egy cég 30, akár 40 százalékos leárazást? Eláruljuk: szeretnénk a vevők kedvében járni, szeretnénk minél több embert megismertetni ezzel a termékcsaláddal, a Yatas megfelelő partnernek bizonyult ebben. A vásárláshoz pedig ajándékba jár egy matracvédő is, hogy minél tovább megőrizze minőségét a fekhely. A kényelmes matrac hozzájárul a jó alváshoz, ami megszűnteti, de legalábbis enyhítheti a stresszt. Ha ez nem lenne elég, akkor a vásárlás mellé még egy antistressz párnával is számolhatnak a vásárlók.

 

 

 

 

 

 

De nézzük, mi is a Yatas Bedding! A török céget még az 1970-es végén alapították, a kezdetekben csak hazájában értékesítette termékeit az alapító. Ma már azonban meghódították az egész világot: termékei népszerűek az Egyesült Államokban és Európában is. Magyarországon a legtöbb termékét a Matrac Király forgalmazza.

 

 

 

 

 

 

Mindenki megérdemli a kényelmes alvást!

 

Eleinte kétféle matracot zsákrugósat és bonnelrugósat gyártottak, kiváló minőségben. Annyira magas színvonalon dolgoztak, hogy a mennyiséggel valójában nem is igazán foglalkoztak, a minőségre helyezték a hangsúlyt. Talán mondanunk sem kell, de a minőségből azóta sem adtak alább, de ma már nagy tételben gyártják kiváló termékeiket. Az alapítás óta a Yatas megjelent és tarolt a lakástextil piacon, de bútorgyártásban is szép sikereket ért el. Fő profiljuk azonban a matrac és az ágy maradt. Aki tehát új matracot keres, annak a február meghozza a kihagyhatatlan lehetőséget, hogy minőségi fekhelyhez jusson. Hogy pontosan melyikhez, azt online meglehetősen nehéz kiválasztani. Ezért ajánljuk mindenkinek azt, hogy jöjjön be valamelyik üzletünkbe, kérjen szaktanácsot felkészült kollégáinktól, próbálja ki a neki szimpatikus matracokat vagy csak csodálja meg gyönyörű Yatas Cornereinket.

 

 

 

 

  

Töltse Ön is az alvással, pihenéssel töltött órákat olyan felületen, ami alkalmazkodik Önhöz, a maximális kényelemre törekszik, ráadásul meg is fizethető! A hagyományosnak mondható matracoktól az alig ismert fejlesztésű termékekig, a luxusmatracok is várják, hogy akciósan elvigyék őket.

 

Mi is az a Valentin-nap?

 

Valentin-nap a szerelem ünnepe, amiről 1990 óta emlékezünk meg Magyarországon. Ilyenkor az emberek különféle romantikus ajándékokkal, kedves üzenetekkel lepik meg azokat, akik nagyon közel állnak a szívükhöz. Angliában már a 15. század vége óta ünneplik, a párok sokszor verseket, egyéb költeményeket küldenek szerelmüknek. Érdekesség, hogy ebből a szokásból ered a virágcsokor adásának a kultusza is. 1667-ben egy költő, Samuel Pepys egy verssel kedveskedett feleségének, Elizabethnek, aki viszonzásként egy virágcsokrot adott. 

Tehát egy nő indította útjára ezt a gesztust, amit aztán az angol nemesség szépen átvett, végül pedig úgy alakult, hogy leginkább a férfiak viszik a virágot a nőknek. Az természetesen nagyon fontos, hogy ne csak a Valentin-nap legyen kiemelkedő a szerelmesek számára, hanem minden együtt töltött perc. Rohanó világunkban azonban az emberek szinte egész nap talpon vannak, csak nap végén pihennek meg, és sokszor a párjukkal is ekkor találkoznak először. Mi lenne alkalmasabb hely erre, mint egy kényelmes ágy egy remek matraccal.

 

 

 

 

Így ünnepli a Valentin-napot a Matrac Király

 

A Matrac Király sem feledkezhet meg a szerelmesekről, ezért óriási akciót hirdet valamennyi termékére. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy jól teljen az estéjük, ezért olyan termékeket adunk olcsóbban, ami hozzájárul a kényelmes vagy éppen izgalmas éjszakákhoz. Ezek pedig a minőségi matracok! Valamennyi termékünkre 15 százalék kedvezményt adunk február 14-től február 16-ig. Ez alól kivétel a Yatas, mert a török márka hét eleje óta szintén akciós, nem kevesebb, mint 30-40 százalékkal kerülnek kevesebbe a termékeik. Azért teljesen ők sem maradnak ki a Valentin-napból, hiszen a dupla matracok árából a már érvényben lévő akciók után még további 14 százalékot elengednek. Számoltad? Így akár az 50 százalékot is meghaladhatja a kedvezmény! A kihagyhatatlan lehetőség február 13-án kezdődik és 16-ig tart.  

 

 

 

 

 

Azt, hogy valaki szerelmes, természetesen nem kell bizonyítani az üzleteinkben. Annak is jár az akciós matrac, aki egyedülálló, de az sem maradhat ki, aki sosem volt még szerelmes. Nem teszünk kivételt, olcsóbban adjuk annak, aki csak magát szereti, sőt annak is, aki egyszerre több mindenkibe szerelmes. Keresse fel egyik üzletünket, kérjen szakmai segítséget, válassza ki a legkényelmesebb akciós matracot!

 

 

Matrac, ezer négyzetméteren

Matracok, ágykeretek, alváskiegészítő termékek. Aki még nem hallott róla, annak van egy jó hírünk: Szeged egyik forgalmas pontjánál, az Algyői út 44. szám alatt megnyitotta kapuit Csongrád megye egyik legnagyobb matracáruháza, nem kevesebb, mint ezer négyzetméteren. Hogy kerültünk a Tisza partjára? Látva a budapesti és a régiós sikereinket, úgy gondoltuk, hogy az ország távolabbi pontjaiban is gondolkodhatunk. Így aztán feltérképeztük a környékbeli matrackínálatot, és úgy gondoltuk, hogy belevágunk! 

 

 

 

Az eddig tapasztalataink azt mutatják, jól döntöttünk, megérte, erről árulkodnak a vásárlóink pozitív visszajelzései is. A Matrac Király hosszú ideje az uralkodó forgalmazó Budapesten és környékén, de nem is olyan régen elkezdtük a vidéki terjeszkedést, Székesfehérvárt már meg is hódítottuk. A sikereken felbuzdulva határoztunk úgy, hogy bevesszük Szegedet is. 

 

Matrac: az egyszerűtől a luxusig

Miért tettük jól a vásárlók szempontjából? Szakszerű kiszolgálás, szaktanácsadás, óriási árukészlet. Termékeinket azonnal biztosítjuk vevőinknek, akár raktárról is. Az egyszerűtől a luxuskategóriás termékekig, vásárlóink minden jellegű matracot megtalálnak nálunk, nem is beszélve a kiegészítőkről. Mire gondolunk? Párnák, paplanok, matracvédők, lepedők textil és fa ágykeretek. Nálunk az egyes márkákon belül is van lehetőség különböző típusokat választani, ezért tudunk szinte valamennyi igényre azonnali megoldást találni. 

 

 

 

Nálunk tehát nemcsak egyféle márkából választhatnak az érdeklődők, hanem számos lehetőségből. Ezt pedig kényelmesen tehetik meg, mert ezer négyzetméteren mindenre jut hely. Miben vagyunk különlegesek? A boltunk nem a rossz értelemben vett „szaküzlet”, ahol egyetlen márkát talál a vásárló. Kínálatunk hihetetlenül széles. Nem is túlzsúfolt multi vagyunk, ahol nincs hely a kipróbálásra, ahol nem találni egyetlen hozzáértő eladót sem, sőt olyat is nehezen, aki egyáltalán az osztályon dolgozik. Mi értünk hozzá, és szánunk rád időt!

 

 

 

Szeptember óta tehát Szegeden is várjuk a Matrac Király üzletében a kényelmes, pihentető, azaz királyi alvásra vágyókat az Algyői úton.

üzleteink

Térkép 

 

Ha Győr, akkor Matrac Király!

 

2020 Január 17-én, pénteken a Matrac Király Győr városában is megnyitja üzletét, a Puskás Tivadar utca 10. szám alatt. 350 négyzetméteren várjuk vásárlóinkat óriási választékkal. Matracok, alváskiegészítők és ágykeretek - nálunk mindent megtalál, ami a kényelmes alváshoz szükséges. 

 

 

 

 

Budapest után Törökbálinton, Kistarcsán, Székesfehérváron, legutóbb pedig Szegeden nyitott üzletet a Matrac Király. Vidéki sikereinken felbuzdulva úgy gondoltuk, itt nem szabad megállni. Hiszen minden bizonnyal az ország más városaiban is van igény a minőségi termékekre, a tartalmas pihenésre, a nyugodt fekhelyre. Némi utánajárás után Győr városára esett a választásunk, mert úgy éreztük, itt is valódi igény mutatkozik a minőségre. Nem szeretnénk nagy szavakat használni, de küldetésünknek érezzük, hogy javítsuk az ország alváskultúráját, melynek következő lépése a Rába-part meghódítása.

 

 

 

 

Országos akció egyetlen város miatt? Természetesen!

 

Hogy bizonyítsuk előző mondatunkat, jelezzük, hogy nem csak az ilyenkor megszokott akciókkal készülünk. Mire gondolunk? Ha új üzlet nyílik, legyen szó cipőről, női ruháról, kávégépről, az esetek nagy többségében akciókkal várják a vevőket. Fontos, hogy a vásárlók betérjenek, megismerjék a boltot, meséljenek róla másoknak, és persze az is, hogy ne üres kézzel távozzanak. A kedvezmények azonban minden esetben az adott boltban érvényesek. A Matrac Király viszont – ahogy sok más mindent is – egészen másként szervezi akcióit. Nálunk egy új üzlet megnyitását az egész országban ünnepeljük! Ezért aztán minden egyes boltunkban akcióval várjuk vásárlóinkat január 17., péntektől január 19-ig, tehát az egész hétvégén. Kistarcsától Szegedig, Budapesttől Székesfehérvárig betérhet hozzánk bárki, garantált a kedvezmény és a magas minőség, meg persze a kényelmes parkoló, ahol könnyű pakolni.

 

 

 

 

 

 Matracra van szüksége? Valamilyen alváskiegészítőt keres? Ágykeretet vásárolna? Ne habozzon! Szakembereink az ország valamennyi üzletében várják vásárlóinkat hasznos tanácsokkal, valódi javaslatokkal és minőségi termékekkel. Mindezt ráadásul igen kedvező áron, immár Győr városában is. 

 

 

Így hódította meg a világot a Chamambra

 

A svájci mérnökcsalád, a Chamambra neve a 18. században lett ismert az országban. Eleinte leginkább technikai berendezéseket gyártottak abból a célból, hogy minél hatékonyabban tudják feldolgozni a lent. Saját szövőgépjeiknek köszönhetően hihetetlen eredményeket értek el ezen a területen. Az ipari forradalomnak köszönhetően egyre gyorsabban fejlődött a textilipar, a család helyzete is sokat javult, hamarosan ágyakat kezdtek gyártani. A 19. századra az egész világban exportálták jobbnál jobb minőségű fekhelyüket. A Matracokra azonban „mindössze” mintegy 30 éve kezdték specializálni magukat. Négy példán keresztül mutatjuk be öt generáció matractapasztalatát.

 

 

 

 

 

 

 

 

Opulence táskarugós matrac

A Chamambra Opulence matracot azoknak ajánljuk, akik a kemény fekvőfelületet kedvelik. 32 centiméter magas, nem kevesebb, mint hét zónával rendelkezik, ebbe pedig 18 centiméteres, német gyártású táskarugókat helyeztek. A Chamambara gyártói figyelemmel voltak a különböző testrészekre, így a nyaknak, a csípőnek és a lábnak is stabil helyzetet biztosítottak. A matrac mindkét oldala tökéletesen használható, ezért kimagaslóan hosszú élettartamú.

 

 

 

 

 

 

 

Lorena táskarugós matrac

Maximális kényelem 33 centiméter magasságban – ez a Lorena. A hét zónás táskarugórendszer tökéletes fekvést eredményez ennél a kialakításnál. Három habréteg nyújt kiemelkedő luxusérzést ráfekvéskor: a belső, legvastagabb, igen sűrű, tartós hideghab, a középső pedig tökéletesen formakövető memóriahab. A legfelső réteg ismét hideghab, ami extrán rugalmas. 

 

 

 

 

 


 

  

Sissy táskarugós matrac

A Sissy 32 centiméter magasan nyújt kiemelkedő kényelmet, a nagysűrűségű hideghab igazi luxusérzetet biztosít a használója számára. A legfelsőbb rétege ráadásul egy különleges géltex anyag, ami a benyomódás után hihetetlenül gyorsan nyeri vissza az alakját. Keménysége ráadásul független a hőmérséklettől, ezért kényelmes marad és remekül támasztja alá a testet. A Sissy extrája még, hogy Ökotex 100-as minősítést kapott. 

 

 

 

 

 

  

 

Jade táskarugós matrac

 

Újabb, 32 centiméter magas, kényelmes megoldás hét zónával, ez a Jade táskarugós matrac. A Chamambra olyan alvásrendszert alkotott a Jade segítségével, amely ízléses és mindenféle életmódhoz alkalmazkodik. A svájci cég a Jadén keresztül is azt bizonyítja, hogy ragaszkodik a profi kivitelezéshez, ezt pedig a legjobb csapatmunkával valósítják meg.

 

 

 

 

Ha fekete péntek akkor Matrac Király!

A Matrac Király idén is csatlakozik a Black Friday akcióhoz: 2019 november 29., péntektől december 1., vasárnapig minden matracra 20 százalékos kedvezményt biztosítunk. Ráadásul ezt a már akciós matracokra is értjük. Az óriási kedvezmény az ország valamennyi Matrac Király üzletében érvényes.

 

 

 

 

De mi is az Black Friday, és mi miért csatlakoztunk hozzá? A fekete péntek az Egyesült Államokból ered, a hálaadást követő első pénteket nevezték el így. Azért ez a nap nyerte el ezt a címet, mert az USA-ban hagyományosan ezzel kezdődik meg régóta a karácsonyi bevásárlás szezonja. Mivel a hálaadás november negyedik csütörtökére esik, ezért logikusan a másnap jelenti a fekete péntek kezdetét. A Black Friday már 1966-ban létező fogalom volt, mégis csak 2009-ben terjedt el végérvényesen. Az elnevezés egyébként Philadelphiában született meg, az ottani rendőrök a hatalmas forgalom okozta gigadugókra használták. 2009 óta pedig a kiskereskedelemben terjedt el, ekkortól kezdték alkalmazni az üzletek a hihetetlen kedvezményeket. Hazánkban először hat évvel ezelőtt, 2013. november 29-én tartották meg a Black Fridayt, de akkor még nem túl sok cég csatlakozott hozzá. Azóta egyre többen gondolják úgy, hogy érdemes megtartani az akciós napokat.

 

Inkább próbálja ki a matracokat!

Érdekesség, hogy Magyarországon 80-90 százalékban inkább online vásárolnak az emberek, felvállalva azt is, hogy a termékek minden bizonnyal később érkeznek majd meg. Így nem kell bemenniük az üzletbe, pedig ezzel fontos lehetőségtől esnek el, ami a Matrac Királynál is kiemelten fontos. Ez nem más, mint a termékek kipróbálása. 

 

 

 

 

Szakértő csapatunk a Black Friday ideje alatt is várja az üzletekbe betérő vásárlókat,hogy minden részletre kiterjedő tájékoztatás adjanak a választáshoz. A fekete péntek alatt Yatas és a Nanni termékekre külön kiemelt gyártói akciók vonatkoznak, erről üzleteinkben bővebben is tájékozódhatnak.  Az akció csak az új megrendelésekre vonatkozik! 

 

 

 

 

Közeledik a karácsony, de Ön még nem tudja, mivel lepje meg szeretteit? Rohanó világunkban az egyik legjobb dolog, amit adhatunk, az a pihenés. A kényelem olyan luxus, amire folyamatosan mozgásban lévő hétköznapokon kevesen áldoznak. Egy kényelmes matracnál nincs jobb recept, ha az év végén ki szeretnénk pihenni magunkat. Mindegy, hogy mi motiválja a matracvásárlást, most 20 százalékkal több érvünk van arra, hogy ezt miért valamelyik Matrac Király üzletben tegye!

 

 

Ha január, akkor Köln!

 

A matracforgalmazók számára minden évben a január közepe jelenti a legizgalmasabb időszakot. A kölni IMM-en mutatják be ugyanis a világ minden tájáról érkező bútorgyártók az adott évre szóló újdonságaikat. A kiállítás már 1949 óta létezik, gyakorlatilag minden megtalálható itt, ami egy otthon berendezéséhez szükséges. Minden stílus és minden szín képviselteti magát. 

Így a német várost ilyenkor ezekben a napokban ellepik a szakmabeliek, mindenki hasznos tudással és információkkal gazdagodik. A Matrac Király csapata évek óta köti össze a kellemeset a hasznossal, és látogat el ilyenkor Kölnbe, idén sem volt ezt másképp.

 

 

 

 

 Tapasztalataink az IMM-ről

Számunkra természetesen a legfontosabbak a matracgyártók termékei voltak. Örömmel láttuk, hogy rengeteg újdonsággal jelentkeztek az idei évben is. Számos, velünk kapcsolatban álló gyártó és beszállító is aktív résztvevője volt a kiállításnak. Találkoztunk többek között a magyar Rottex cég által forgalmazott, a vásárlóink körében rendkívül népszerű Chamambra brand új kollekcióival.  Kiváló választás, ha nem akarunk kompromisszumot kötni az elegancia rovására. Meggyőződtünk róla, hogy Chamambra hivatása továbbra is az, hogy ügyfeleinek olyan alvásrendszert alkosson, amely a legjobban illik az ízlésükhöz, életmódjukhoz. Olyan értéket ad, amellyel bárki azonosulhat. A Chamambra sokadszorra bizonyította, hogy elköteleződött a hosszú életű érték létrehozása mellett. 

 

Yatas és Gomarco: modern és natúr

A Yatas Bedding standjánál pedig az idei év legmodernebb ágytrendjeivel és matrac újdonságaival találkoztunk. A spanyol Gomarco cég standjánál megismerkedhettünk a legújabb fejlesztésű termékekkel, például a Natur-kollekcióval. Különlegessége, hogy környezettudatos technológiák felhasználásával újrahasznosított, óceáni PET palackokból és műanyaghulladékból készül a termékek szövete.  A kollekció egyes darabjai már a Matrac Király üzleteiben kipróbálhatók és megvásárolhatók.

 

 

 

 

 

 

 

Újdonság Gomarco Natur Soft matrac

 

28 cm magas, félkemény, környezettudatos táskarugós matrac a Spanyol Gomarco cégtől. A matrac alapját az úgynevezett Spring Sac Soft, félkemény táskarugó rendszer képezi 250 db/m2. A matrac oldalát speciális hideghab oldal megerősítés övezi. A matrac komfortrétegében megtalálhatóak a saját fejlesztésű úgynevezett Aquapur magas sűrűségű HR hideghab rétegek, illetve egy lágy Supersoft anyag, mely tökéletes tehermentesítést és komfortot biztosít. A természetes pamut töltet biztosítja a tökéletes szellőzést.

A matrac környezettudatosságát az adja, hogy az óceánokból összegyűjtött PET palackok újrahasznosításábol eredő műanyagot ötvözték természetes pamuttal. Az összes varratot képező szál, szintén PET palackból kivont anyagból készült. 

 

 

 

Mi várható jövőre Kölnben? Azt nem tudjuk, de a Matrac Király csapata biztosan ott lesz!

 

 

Önnek is matracra van szüksége, esetleg alváskiegészítőt keres? Csak egy ágykeretet venne? Szakembereink az ország valamennyi üzletében várják a vásárlókat hasznos tanácsokkal,  minőségi termékekkel. Mindezt ráadásul kedvező áron, egyre több vidéki üzletben. Részletek a honlapunkon. 

 

 

Ezért válasszunk fa ágykeretet

Ahhoz, hogy életünk nyugodtan és kiegyensúlyozottan teljen, elengedhetetlen a pihentető és megfelelő mennyiségű alvás. Ezt az igen fontos műveletet leginkább hálószobánkban végezzük, megfelelő körülmények között. Ez az a helyiség, ahol feltöltődünk, regenerálódunk. A Matrac Király ennek koronázott szakértője, így aztán nemcsak azt tudja, hogy milyen matracot válassz az alváshoz, hanem azt is, hova kerüljön ez az igen fontos tárgy. 

A megfelelő matrac kiválasztása még nem elég, majdnem ilyen fontos az ágykeret is. Ha jó kombinációt találsz, akkor hosszú időre tudhatod magad és a családod igazi királyi kényelemben. Ebben pedig szakembereink valamennyi üzletünkben a segítségedre sietnek. A minőségi fából készült keretek páratlan minőséget és egyedi megjelenést biztosítanak egy egész életen át. Praktikusak, időtállók és elképesztően megbízhatóak. 

 

 

A bükk és a fenyő

Két típust ajánlunk a vásárlók figyelmébe: a fenyőt és a bükköt. A bükk talán a legismertebb, legnépszerűbb, ezáltal pedig a leginkább elterjedt fa a bútorgyártáson belül. Ezt annak köszönheti, hogy mentes a csomóktól, 100 százalékban homogén a felülete, így pedig gyorsan és könnyedén lehet pácolni. Mivel keményfáról van szó, ellenálló a felületi sérülésekkel szemben, megtartja az alakját, tehát meglehetősen hosszú élettartam jellemzi. 

 

 

 

A fenyő a bükk után a második legnépszerűbb fafajta a bútorgyártók számára. Ezen belül is a borovi fenyő számít a leggyakoribb alapanyagnak. Szinte ugyanolyan kedvező tulajdonságokkal bír, mint az erdei fenyő, de valamivel keményebb és jobban kivédi a mechanikai hatásokat. Szívósabban reagál az őt ért hatásokra, ezáltal szintén hosszú élettartamú. Az árfekvése pedig igen kedvező. 

 

 

 

 

A stílus maga az ágy

Miért érdemes fa ágykeretet választani a megbízhatóságon kívül? Sokak számára ez nem is kérdés. A fából készült keret ugyanis egyedi hangulatot kölcsönöz az otthon egyik legfontosabb helyiségének, a hálószobának. Stílusos és elegáns, nem hivalkodó, de feltűnő. Előnyös tulajdonsága továbbá, hogy a fa minden típusú bútorhoz passzol, az összképet nem tudja rontani, csak javítani. Nem is beszélve páratlan illatáról, ami miatt otthonunknak egyedi hangulatot varázsol.

 

 

 

 

 

Ha fa ágykeretre van szüksége, forduljon bizalommal a Matrac Királyhoz, szakértő kollégáink szívesen segítenek a megfelelő típus kiválasztásában. 

 

 

 

 

 

Ha matrac, akkor Yatas!
Magyarországon a Matrackirály kínálatában található meg a legtöbb Yatas termék. Az 1976- ban alapított cég eleinte csak az anyaországban, Törökországban volt ismert és népszerű. Kezdetben zsákrugós és bonnelrugós matracokkal foglalkoztak, de már ekkor is magas minőségben. Az elmúlt 40 évben pedig betört a lakástextil- és a bútorpiacra is, illetve csúcsra járatta a matracok minőségét. Egy ilyen termék azért fontos, mert ahhoz, hogy jól aludjunk, elengedhetetlen a minőségi fekhely. A szerencsésebbek naponta nyolc órát itt töltenek és még alszanak is, nekik nem mindegy ezt hogyan teszik. A Yatas pedig ebben segít: matracai alkalmazkodnak a testünk körvonalaihoz, ezért a lehető legtermészetesebb pózban aludhatunk segítségével. Milyet válasszunk? Ez természetesen csak élesben dőlhet el. Éppen ezért kérjük arra vásárlóinkat, hogy jöjjenek be valamelyik üzletünkbe és próbálják ki matracainkat, döntsék el, melyiken a legkényelmesebb feküdni. Kollégáink pedig minden kérdésre szakértő választ adnak majd. Többek között azt is meg tudják mondani, hogy egy adott alvópózhoz milyen matrac passzol.

 

 

 

 

 

Mire figyelj, ha matracot veszel?
Matracvásárlás során ne feledkezz meg arról, hogy ennek a fekhelynek több évszakban is szolgálnia kell majd téged. Kérdezz rá eladóinknál ezekre a tulajdonságokra is, de az ágybetét kialakítása is kulcsfontosságú. A Yatas ezekben a legjobbat nyújtja, mindezt óriási választékban. Ma már világszerte ismert márka, szállítanak az Egyesület Államokba és Európa legtöbb országába is. A Yatas úgy lett a kemény és félkemény matracok szakértője, hogy közben a termékei elképesztően széles skálán mozognak. Mivel hatalmas kapacitással és Európa egyik legmodernebb gyártási technológiájával működnek, mennyiségi korláttal nem rendelkezik a cég. Mivel csak minőségi, gyakran nyugat-európai alapanyagokkal dolgozik, a Yatas garancia a kényelemre és a pihentető alvásra. A Yatas Magyarországon is egyre ismertebb és népszerűbb, így nem véletlen, hogy immár a Matrackirály palettáján is megtalálhatóak termékei. A legismertebb szállodaláncok (Hilton, Ramada, Kempinski) mind állandó vevői a török cégnek. Üzleteinkben éppen bárki megtalálhatja a neki megfelelő matracot, méghozzá úgy, hogy megfizethető áron juthat hozzá, de az árkategóriákból is igen széles a választék. A hagyományos matracoktól az addig nem ismert fejlesztésekig, a luxuskategóriás termékekig üzleteinkben mindent egy helyen talál.

 

 

Mi is az a hideghab?

 

A hideghab egy igen rugalmas anyag, amely felveszi a test formáját, figyelembe veszi annak körvonalait és nem deformálódik. Ez azért fontos, mert gondoskodik az alátámasztásról, biztos lehetsz benne, hogy a gerinced tehermentesül, ahogy a csigolyáid is. A hátfájósoknak ezért kifejezetten ajánlott ez a fajta fekhely, de a nyakukra panaszkodóknak is nagy segítség lehet. Ezeken felül biztosítja a megfelelő véráramlást a végtagok között. Testfelépítéstől függetlenül kiválóan oszlatja el a súlyt. Nem zavar a szomszéd

 

 

Hab matrac

 

 

A hideghab matracok is pontrugalmasak, ezért követik olyan jól a test formáját, mégsem rugóznak. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha egy kétszemélyes hideghab matracot vásárolsz, akkor a melletted fekvő mozgása egy pillanatra sem zavar majd. Még akkor sem, ha nagy lendülettel érkezik. Ezért az alvásodat nem befolyásolja majd a szomszédod forgolódása. (A horkoláson a hideghab matrac sajnos nem tud segíteni…)

Valószínűleg senki sem szeret izzadtan aludni, arra ébredni, hogy gyakorlatilag beleragad az ágyba. A hideghab matrac nemcsak megdöbbentően kényelmes, tartós, de még a szellőzése is kiváló, nem beszélve a folyadékelvezetéséről. Ez például kisgyermekek esetében igen fontos lehet, de a melegebb nyári hónapokban az erőteljesebb verejtékezés miatt is jól jön.

 

A hideghab matrac véletlenül sem szivacs

Sokan keverik össze a szivaccsal, de csak annyiban hasonlítanak, hogy mindkettő habanyag. Nagyban különbözik azonban a sűrűségük és egészen más technológiával is készülnek. A matracban található zónákat computer által irányított gépekkel alakítják ki, barázdákat ékelnek az anyagba. A hideghab matrac gyártását szigorúan ellenőrzik, így folyamatosan szabályozás alatt tudják tartani, hogy milyen sűrű legyen a hab és az milyen keménységet biztosítson a fekhelynek. A legtöbb hideghab környezetbarát technológiával készül, odafigyelnek arra, hogy a folyamatnak ne legyen káros hatása.

 

Akár személyautóval is

A hideghab igen sokáig őrzi meg formáját és rugalmasságát is lassan veszíti el. Egy átlagos matrac átlagos használat esetén általában 8-10 évig szolgálja mindenféle gond nélkül tulajdonosát. Kezelése igen egyszerű, nincs benne rugó, így jóval könnyebb a lakás egyik pontjából a másikba helyezni vagy átfordítani, nem is beszélve a szállításról. Gyakran kerül vákuum-csomagolásba, amit aztán feltekerve igen egyszerű szállítani, akár egy kisebb személyautóban is könnyen elfér.

 
 
Háton alvás

egészséges, de hangos Nemcsak az alvás mennyisége és a matrac minősége számít, hanem az a póz is, amilyenben álomra hajtjuk a fejünket és ahogy az éjszakát töltjük. A legtöbb, témával foglalkozó szakember egyetért abban, hogy a háton alvás egészségügyi szempontból a legkedvezőbb, hiszen megkíméli a nyakadat, a gerincedet és a hátadat is, de az arcodat sem nyomja meg a párna. Sem a gerinc, sem a nyak nem görbül meg túlzottan, a matrac pedig a teljes testedet alátámasztja. A póz ellen annyi szól, hogy nagyobb valószínűséggel alakul ki alvási apnoé és az arra hajlamosaknál a horkolásra is nagyobb esély mutatkozik.

 

Matracblog

 
Oldalfekvés inkább kerüld!

Az oldalfekvés azoknak kedvező, akiknek gyakran ég a gyomruk, esetleg refluxbetegséggel küzdenek. Akik hasonló tünetekkel küzdenek és a bal oldalukon fekszenek, általában arról számolnak be, hogy pozitív hatása volt rájuk ennek a póznak. Ez az elhelyezkedés azonban nyomja a tüdőt és könnyedén elfeküdheted a karodat is. Ez pedig zsibbadáshoz vezethet, ami, ha sokáig fennáll, akár izom- vagy idegsérüléssel is járhat. Megfeszülhetnek a nyakizmok és a váll, ezért hátfájással is ébredhetsz. Akik hajlamosak a horkolásra, azoknak mégis inkább ezt a pózt ajánljuk, ahogy a terhes nőknek is ez lehet a legkényelmesebb.

 

 

Matracblog

 
 
Felejtsd el a magzatpózt!

Az úgynevezett magzatpóz igen egészségtelennek számít, mert árthat a gerincnek, komoly ízületi problémákat is okozhat, nem beszélve arról, hogy rosszat tesz a légzésnek is.

 

A hason fekvés

sem tartozik az egészséges pózok közé, mivel komoly nyomás tevődik miatta a gerincre és az izmokra. Gyakorlatilag kiegyenesíti a gerincet és a nyakat, kiveszi belőle a szükséges görbületet. Aki hosszan fekszik hason, az gyakran ébredhet arra, hogy elzsibbadnak a végtagjai. Egyedüli pozitívum az lehet benne, hogy ebben a pózban a legkisebb az esélye az alvási apnoé kialakulásának, illetve így még az arra hajlamosak sem horkolnak annyit. Mindezek ellenére elég sokan szoknak rá már gyerekkorukban a hason alvásra, és ezután is csak ebben a pózban jön álom a szemükre. Ha te is közéjük tartozol, akkor próbálj a csípőd alá tenni egy kényelmes kispárnát, ez javíthatja a csípőd tartását, és nem kelsz majd rendszeresen éktelen derékfájással.

Matrac