Matrac Király - Matrac akció rugós, memory és hideghab matrac. Matrac webáruház. Matrac kereső

Miért éri meg évszakhoz igazodó matracot választani?

Tudtad, hogy léteznek matracok, amelyek alkalmazkodnak az adott évszak időjárásához, hőmérsékletéhez? Ezek a modellek különböző technológiákat és anyagokat használnak, hogy biztosítsák a megfelelő komfortot és hőszabályozást. Bemutatjuk a Matrac Királynál kapható Bambi termékeit, amelyek a Sens-Ice megoldással szolgálják ki ezt az igényt!

 

 

Nyáron hűt, télen fűt – elsőre érződik, hogy ez egy tökéletes kombináció. Igen ám, de nehéz megoldani, hogy egy termék biztosítsa a mindig kellemes, komfortos környezetet, akkor pedig különösen komplikált a feladat, ha egy matracról beszélünk. Pedig ez fontos összetevő a minőségi és pihentető alvás eléréséhez, a szezonális átmenet miatt ugyanis testünket évszakonként másra vágyik. A Bambi, amely az egyik legismertebb márka Törökországban, és amely a Matrac Királynál is kapható, sikeresen megoldotta ezt a kihívást a Sens-Ice technológia segítségével!

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi is az a Sens-Ice?

Még mielőtt elmerülnénk ebben, megemlítenénk a Climextra táskarugós matracokat, amelyek kétoldalas megoldások, nyári és téli felülettel, épp az említett cél érdekében. A használata kis odafigyeléssel jár, hiszen az évszakok váltásánál a matrac megfordítására lesz szükség, ám ez olyan előnyöket ad, amelyek miatt megéri az odafigyelés és az apró erőkifejtés. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A matrac gyártásánál használt Sens-Ice technológia lényege, hogy a szövetekben speciális hőszabályozó szálak kapnak helyet, amelyek képesek kontrollálni a matracon fekvő hőérzetét. A nyári hőség idejére kifejlesztett oldal csökkenti a felületi hőmérsékletet, míg a téli a speciális gyapjúkeveréknek hála melegen tart, ideális feltételeket teremt.

 

 

Hogy hat ez a testünkre?

Akad, aki a fenti tulajdonságokat felesleges luxusnak nevezi, hisz azt mondja, egy sima matracon is lehet aludni az év egészében. Ez persze igaz, ám nem mindegy, milyen ennek az alvásnak a minősége. Az emberek többsége nyáron rosszul alszik, leizzad, szenved a hőségtől. Ha klímát kapcsolunk, megfázhatunk. Ez messze van az ideálistól.

 

Télen hasonló a helyzet. A hideg ellen sokan zoknival, vastag pizsamával, dupla takaróval védekeznek, ami persze megoldhatja, hogy ne fázzunk, ám a komfortostól messze áll. Az éjszaka arra is való, hogy bőrünk pihenjen, szelőzzön, nem a legjobb, ha ilyenkor is több réteg ruhába csomagoljuk hét-nyolc órára.

 

A Matrac Királynál is kapható Climextra matraccal ezek a problémák szinte teljes egészében kivédhetők, megszüntethetők. Az évszakokhoz igazodó megoldás a forró nyári napokon hűsít, a hideg téli hónapokban melegen tart. A nyári oldalán a Sens-Ice technológia megakadályozza a matrac túlmelegedését, az oldalain kialakított négy szellőző nyílás pedig szabályozza a páratartalmat, valamint biztosítja, hogy a matrac friss maradjon, így csökken az izzadás, kényelmesebbé válik a pihenés. A téli oldalon pedig a Climextra matracok felfogják a test hőjét, visszaverik azt, így teremtik meg a komfortos, meleg alvási környezetet, illetve így segítenek a mélyalvás szakasz könnyebb elérésében. 

 

 

Egészségügyi előnyökkel jár

A Climextra matrac pozitívuma, hogy egészségügyi előnyöket is kínál. Hőszabályozó funkciója segít fenntartani az ideális testhőmérsékletet, ami csökkenti az alvás közbeni egészségügyi problémák kockázatát. Különösen a reumás betegek számára előnyös, mivel a meleg ágy segíthet a reggeli fájdalmak enyhítésében. Ha olyan alvási megoldást keres, amely minden évszakban ideális, a Climextra matracok kiváló választást jelentenek!